Рилски спортист победи Балкан със 70:66 в дербито на първия кръг от третото завъртане в Националната баскетболна лига. Двубоят завърши с бой по трибуните, фенове на двете агитки се спречкаха, но бяха разтървани от полицията. След успеха Рилски спортист се утвърди на третото място в класирането с две победи повече от Балкан (Ботевград). Именно двата отбора ще спорят за третото място, след лидерите Лукойл Академик и “Левски”. През целия мач играта вървеше кош за кош, с леки излизания напред в резултата и за двата тима. В последната четвърт Балкан излезе напред след силна серия от 6:0, благодарение на лидера Йордан Бозов. След това и двата отбора направиха поредица от пропуски.

Мартин Маринов прекъсна ужасната за наблюдаване серия с тройка, за нов хикс – 64:64, а след това отборите си вкараха по два наказателни удара за 66:66. При този резултат започна последната минута от мача, когато Бранко Миркович реализира безценна тройка за Рилецо – 69:66. Отново Миркович открадна топка в следващото нападение на Балкан, но тимът му не вкара. Така последната атака в мача остана за гостите, но Тони Гуджино направи чадър на Данчо Бозов в стрелбата от тройката, с което приключи всичко. Христо Захариев от фаул линията оформи крайния резултат 70:66.

17 точки за Рилски спортист вкара Бракстън Дюпри, а Тери Смит се отчете с 14. Данчо Бозов бе най-резултатен за Балкан с 12 точки. Станимир Маринов добави 10 точки, с колкото завърши и Станислав Славейков./БЛИЦ