Волейболистите на Нефтохимик 2010 си осигуриха 5-ото място в крайното класиране на редовния сезон в Суперлигата на България, след като се наложиха с категоричното 3:0 гейма (25:23, 25:18, 27:25) при гостуването си на Виктория Волей (Пловдив).

Така бургазлии ще спещнат на 1/4-финалните плейофи състава на Монтана (Монтана). Теоретично пък домакините имаха шансове да се преборят за осмото място в подреждането, но техният директен съперник за него Арда (Кърджали) ги победи с 3:1 в Пловдив преди седмица, а днес се изправяше срещу колабирали Славия (София), пише bgvolleyball. На пловдивчани съвсем не им липсваше желание за победа и в първия гейм след няколко размени на водачеството бяха напред с две точки при 20:18. В крайна сметка обаче по-опитният тим на Нефтохимик 2010 изпълни задачата си и поведе с 1:0.

Този обрат в края извади от равновесие играчите на Виктория и те позволиха съперникът им да поведе с цели осем точки в средата на втория гейм при 18:10. При 2:0 и 9:5 в третия гейм в полза на тима от Бургас всичко изглеждаше решено, но домакините направиха последен опит да оставят диря в мача и успяха да изравнят при 14:14, а след това имаха и възможност за спечелването на гейма, но късметът не бе на тяхна страна и срещата завърши в три части.

Венелин Кадънков бе най-резултатен в двубоя с 19 точки при 53% успеваемост в нападение.