Черноморец (Бургас) представи поредното си ново попълнение. 25-годишният френски нападател Лорис Арно подписа договор с "акулите" и ще бъде на разположение на Димитър Димитров-Херо още за предстоящия мач с "Левски". Двубоят от 16-ия кръг на "А" група е в неделя от 16:00 часа на стадион "Лазур".

Контрактът на Арно с "акулите" е за година и половина. Именно той ще трябва да решава проблемите в атаката на тима след напускането на Яник Боли и Венцислав Христов. 25-годишният Арно е висок 184 сантиметра, юноша е на ПСЖ, като е бил шест сезона във френския гранд. Таранът дори има мачове за първия отбор на парижани. На сметката си е записал 2 гола в 19 срещу, както и 25 мача и 4 попадения за втория тим. Играл е и в два отбора под наем - Клермонт и Анже.

Любопитното е, че през януари 2008-а Арно е отказал оферта от Реал (Мадрид). Предложението било първоначално за втория отбор на "белия балет" с опция след 6 месеца да премине в представителния тим. От испанския гранд били готови да платят финансова компенсация на ПСЖ.

Преди да дойде в Бургас таранът, роден на 16 април 1987 година, е изкарал проби в Англия, но заради забавяне на набор от документи е пропуснал края на трансферния прозорец.

Арно е второто чуждестранно попълнение на Черноморец тази зима. Преди него "акулите" привлякоха и Янис Юсеф. Алжирецът е вътрешен халф.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ