Челси се спаси от кошмар в Лига Европа. Тимът от Лондон стигна до равенството 1:1 у дома срещу Спарта Прага. “Сините” се класираха за осминафиналите с общ резултат 2:1, но това не дойде никак лесно. До 92-ата минута гостите от Прага водеха с 1:0 и двубоят отиваше в продължения. Във втората минута от добавеното време обаче Еден Азар вкара красив гол за 1:1, който прати Челси на осминафиналите.

Челси започна срещата силно и още в 3-ата минута Фернандо Торес бе изведен на добра позиция, но стреля на сантиметри от гредата. В 11-ата минута испанецът имаше още по-добра възможност, като получи центриране във вратарското поле, но засече топката над вратата. В 17-ата минута гостите се възползваха от първата си добра възможност и откриха резултата. Вацлав Кадлец получи в наказателното поле, елиминира Гари Кейхил и намери Давид Лафата, който от близо със силен удар даде преднина на своя тим. Домакините се хвърлиха на щурм, а гостите заиграха на контраатаки. При една от тях, в 29-ата минута, Прикъл бе изведен в добра позиция и стреля в близкия ъгъл на Петер Чех, който се намеси решително.

Челси започна вихрено второто полувреме и още в 46-ата минута Оскар изведе Рамиреш на стрелкова позиция, но ударът му се отби от гредата. В 50-ата минута Виктор Моузес стреля от далеч, но на сантиметри от гредата. В 73-ата минута и Рамиреш отправи хубав удар, но в аут. В заключителните минути се играеше само пред вратата на Спарта. В 81-ата минута Мата центрира остро и топката застрашително полетя към вратата, но отново Вацлик бе на мястото си. В последната минута гостите можеха да решат всичко, но Кадлец от добра позиция стреля покрай вратата. Мачът вървеше към продължения, но в добавеното време Еден Азар получи топка по крилото, напредна и отправи неспасяем удар под гредата, с който направи резултата 1:1 и класира тима си напред в турнира.