Лацио се класира за осминафиналите на Лига Европа след победа с 2:0 на стадион "Олимпико" срещу германския Борусия (Мьонхенгладбах) в мач-реванш от 1/16-финалите. Преди седмица двата тима направиха 3:3. Лацио излезе от кризата, в която беше изпаднал в последния почти един месец. Тимът нареди четири мача без победа, за последно спечели срещу Ювентус в края на януари. На осминафиналите Лацио ще срещне друг немски тим - Щутгарт, който отстрани белгийския Генк.

Италианците си свършиха работата още преди почивката. В 10-ата минута халфът на Лацио Антонио Кандрева се възползва от грешка на защитника Алваро Домингес, озова се очи в очи с вратаря Марк-Андре тер Щеген и не пропусна да се разпише. В 33-ата минута румънският ляв бек на Лацио Стефан Раду отправи изстрел към вратата, стражът изби лошо и уругвайският халф Алваро Гонсалес от непосредствена близост покачи на 2:0.

През второто полувреме гостите от Борусия показаха малко по-добра игра, но силите им не стигнаха дори за почетен гол. Най-добрата възможност за Борусия Мьонхенгладбах се получи в 80-ата минута. Защитник на Лацио се намеси решаващо и изби топката в корнер миг преди съперников играч да нанесе голов удар.