Тотнъм изигра геройски последни секунди и се класира за 1/8-финалите на Лига Европа. Тимът направи 1:1 като гост на Лион и с общ рездултат 3:2 се промъкна в следващата фаза. До 90-ата минута домакините от Лион водеха с 1:0 след гол на Гоналон в 17-ата минута. Секунди преди края Муса Дембеле направи 1:1 и донесе крайния успех за “шпорите”, хвърляйки в екстаз сектора с английски привърженици на “Стад Жерлан”. На осминафиналите Тотнъм ще играе с Интер, който отстрани румънския ЧФР Клуж.

Лион поведе още в 17-ата минута. Клемент Грение центрира от свободен удар, а Максим Гоналонс засече с глава и прати топката в мрежата на Брад Фридел за 1:0. Асистиралият за гола Грение сам можеше да отбележи в 26-ата минута, но стреля извън рамките на вратата. Гостите имаха възможност да изравнят, но след изстрел на Холтби в 45-ата минута, топката се отби в лявата греда.

В началото на второто полувреме Гарет Бейл направи сериозен пропуск. Последва спасяване на Брад Фридел след шут на Клемент Грение. В 65-ата минута Емануел Адебайор отправи удар от малък ъгъл, но топката кацна на напречната греда. Гарет Бейл направи нов пропуск в 67-ата минута, като ударът му бе спасен от вратаря на домакините. В последните секунди на редовното време Муса Дембеле с блестящ далечен изстрел с левия крак забоде топката в левия ъгъл на вратата на Реми Веркутр.

Лион – ТОТНЪМ 1:1 (1:2 в първия мач)
1:0 Гоналон (17), 1:1 Муса Дембеле (90)


lyon.jpgЛион: Веркутър, Ревейе, Бишевац, Ловрен, Умитити, Грениер, Фофана, Ганалонс, Бафетимби Гомис (82 – Брианд), Лисандро Лопес (74 – Гезал), Лаказет (64 – Мелбранк)



тотнъм_1.jpgТотнъм: Фридел, Галас, Вертонген, Асу-Екото, Уолкър, Ленън (66 – Демпси), Муса Дембеле, Скот Паркър (85 – Ливърмор), Гарет Бейл, Холтби (74 – Сигурдсон), Адебайор



“Стад Жерлан”
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)
Жълти картони: Умитити, Ганалонс (Лион); Галас, Уолкър (Тотнъм)