Балкан Ботевград победи много трудно като домакин Спартак Плевен в 18-тия кръг на баскетболното ни първенство. “Зелените” спечелиха с 90:81 след продължение. Това е последният мач на отборите преди турнира за Купата на България, която започва на 27 февруари във Варна. Това е четвърти мач за Балкан от началото на сезона, който приключва след продължения. Любопитното е, че и в предишния двубой между двата тима, в Плевен, Спартак спечели след добавени 5 минути.

Срещата премина през обрати, докато домакините не се откъснаха с 18 точки 9 минути до края. Спартак направи серия от 26-8, която изравни резултата за 75-75 минута преди сирената. Йордан Бозов наниза кош и фаул за домакините, но Димитър Маринчешки отговори с тройка и така мачът влезе в продължение след 78-78. Отборите бяха равностойни само в началото на добавените 5 минути, след което Балкан се откъсна и след 12:3 спечели срещата.

Станимир Маринов наниза 19 точки и подаде 5 асистенции за победата на отбора си. Бошко Йовович добави 17 точки, а Йордан Бозов – 16 плюс 8 борби. За Спартак Димитър Маринчешки изигра силен мач, завършвайки с 32 точки и 11 борби, а с 13 плюс 7 се отчете Веселин Георгиев./БЛИЦ