Голмайсторът на "А" група за сезон 2007/2008 с екипа на "Ботев" (Пловдив) Георги Христов си реди интересен трансфер. Българският нападател от няколко дни кара проби зад Океана, като се е присъединил към американския Филаделфия Юниън. Тимът е участник в Мейджър Сокър Лигата на САЩ, която стартира по същото време, когато започва втория дял на първенството в "А" група.

28-годишният Христов, известен като Жоро Метъла, е тестван от наставника Джон Хакуърт, който търси нападател за отбора си. Бившият футболист на "Левски" дори вече е играл в две контроли за Филаделфия Юниън. Христов се е появил с екипа на американския отбор в мачове с Кълъмбъс Крю и Ди Си Юнайтед, но не е направил нищо запомнящо се. Както е известно, във втория тим преди време състезателната си кариера завърши Христо Стоичков.

В мача с Кълъмбъс Крю, загубен с 0:4, Христов е бил на терена 30 минути, а срещу Ди Си Юнайтед също влиза като резерва, а срещата приключва 1:1.

Бившият нападател на Марица, "Ботев" (Пловдив), "Левски", Висла (Краков), Славия, Ашдод и Локомотив (София) си опитва да си уреди трансфер в чужбина, след като се раздели с "железничарите" тази зима. Малко вероятно е обаче Христов да си заслужи договор с Филаделфия Юниън, който миналия сезон завърши на 15-ото място в МЛС.