Локомотив (София) победи с 1:0 като гост Пирин (Благоевград) в контролна среща, преди която тимът от Югозападната "В" група представи официално състава си за пролетния полусезон пред своите фенове.

Избраниците на Емил Велев обаче развалиха празника на "орлетата". Локо (Сф) успя да победи след попадение на юношата на "Левски" Антонио Павлов, който се разписа след почивката.

Срещата на стадион „Христо Ботев“ започна равностойно, като домакините имаха леко предимство в началото, но гостите бързо взеха инициативата. В 4-ата минута Стоев от Пирин проби на скорост и шутира от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Божидар Митрев. "Железничарите" отвърнаха с опасен параболичен шут на Румен Трифонов, но бившият играч на ЦСКА пропусна да отбележи.

В 17-ата минута грешка на Александър Бранеков позволи на Давид Гълъбов да се измъкне сам срещу вратаря, но играчът на домакините шутира право в тялото на Митрев.

След този шанс двата отбора понамалиха оборотите, но в края Крум Бибишков получи два поредни шанса да преодолее вратаря на Пирин, но не успя.

Втората част беше доста скучна, но все пак Локо (Сф) стигна по победно попадение. В 74-ата минута появилият се като резерва Антонио Павлов получи топката около точката на дузпата и с плътен удар по земята наказа "орлетата" - 0:1.

Малко след това Пирин можеше да изравни чрез Калайджиев, но влезлият на смяна за "железничарите" страж Валентин Галев се прояви на ниво и спаси.

Проверката беше предпоследна за Локо (Сф) преди старта на пролетния дял в "А" група. В събота селекцията на Емил Велев ще мери сили и с втородивизионния "Раковски".

ПИРИН (Бл) - ЛОКО (Сф) 0:1
0:1 Антонио Павлов (74)

ПИРИН: 12.Д. Васев, 6.Райков, 3.Сандев, 27.Самокишев, 23.Стоев (к), 5.Балтов, 21. Димиров, 14.Гълъбов, 18.А. Васев, 15.Благов, 11.Мирчев (2-ро полувреме- Бахтерлиев, Иванов, Красимириски, Григоров, Костов, Николов, Калайджиев, Велинов, Карадачки)

ЛОКО (Сф): 1. Митрев (46' Галев), 18.Дюлгеров (55' Манолов), 6.Бранеков (к), 3.Янев (55' Телкийски) , 5.Николов, 15.Том, 88.Борносузов, 77.Пеев (69' Василев), 23.Бибишков (62' А. Павлов), 17.Трифонов (81'Писаров), 90.Костадинов (62' Д. Илиев)

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ