Черно море изби рибата с трансферите у нас през настоящия прозорец. Испанецът Кристиан Идалго ще подпише тази вечер с "моряците", ако премине успешно медицинските тестове. Новината съобщи пред БЛИЦ старши треньорът на варненския клуб Георги Иванов.
 
“Очакваме Идалго да пристигне днес. Веднага след това той ще премине през задължителните медицински тестове. Ако всичко е наред със здравословното му състояние, той ще стане наш футболист. Уточнили сме нещата по договора. Остават само прегледите. Идалго играе като дясно крило”, добави Гонзо.
 
Идалго е роден на 21 септември 1983 година. Юноша е на Барселона, като в “Б” отбора на каталунците играе в най-предни позиции в ролята на чист нападател. Впоследствие е преквалифициран в дясно крило.
 
През 2006 година той облича екипа на Ла Коруня Депортиво. През същия сезон Идалго отбелязва гол във вратата на Реал (Мадрид) при успеха с 2:0. Мачът се играе на 7 януари 2007 година в Ла Коруня. Медиите в Испания се скъсват да хвалят футболиста, който на три пъти влиза в отбора на кръга в Примера дивисион. По-късно Кристиан е бил футболист на Еркулес и Елче, а за последно е носил фланелката на кипърския Алки (Ларнака).

"На фона на мижавите трансфери, които се правят у нас, този на Идалго изглежда най-добрият. Нито един от привлечените играчи - било в "Левски", ЦСКА, Литекс, Лудогорец и "Ботев" (Пд), няма такава визитка като испанеца. Дано обаче той не се окаже като сънародника си Антонио Томас, който миналата година се провали в ЦСКА", коментират във футболните среди.