Лудогорец записа първи успех в испанския курорт Марбея. Разградчани победиха с 2:1 руския гранд Спартак (Москва) в приятелска среща, която по нищо не изглеждаше като такава. Головете за българските шампиони вкараха Станислав Генчев и Безяк, а за руснаците се разписа Ананидзе.

Срещата започна много добре за Лудогорец, който поведе още в 5-та минута. Станислав Генчев се възползва не добро изчистване на руския страж Ребров и с плътен удар прати топката в мрежата. Двата тима оформиха още няколко атаки, но постепенно темпото спадна и играта се накъса. Действията се развиваха предимно в средата на терена, а пред двете врати бе скучно.

В края на първата част реферът оживи двата състава. Той отсъди нарушение в полза на Спартак пред наказателното поле на Лудогорец. Докато играчите на Ивайло Петев нареждаха стената Ананидзе изпрати топката в мрежата, а съдията призна гола – 1:1. Последваха бурни протести от играчите на Л:удогорец, които бяха съпроводени с няколко жълти картона. Дори и реферът обаче не разбра на кого и за какво дава картоните. В един момент чернодрешкото дори извади червен картон, но и той не се разбра за кого е, а срещата продължи с 22 души на терена.

Лудогорец започна нахъсано втората част, а играчите и на двата отбора започнаха да си влизат остро в краката. В 58-та минута Лудогорец вкара втори гол. Светослав Дяков отне топката от резервата Пуцко и без да прояви егоизъм пусна към Безяк, който на празна врата направи 2:1 за българския тим.

В 61-та минута Спартак разигра заучено положение от фаул, Ананидзе получи топката и опита да вкара по диагонал, но силният му удар не улучи вратата. Малко по-късно пък реферът не отсъди дузпа в полза на Лудогорец, след като играч на руснаците буквално седна върху Миросолов Иванов. Според съдията това е било нарушение на шуменския Деко.

Лоша новина пък сполетя Ивайло Петев в последните минути на срещата. Димо Бакалов бе заменен принудително, след сблъсък с Инсуралде и тепърва ще се изяснява какво е състоянието му.

В 87-ата минута на срещата Мирослав Иванов пропусна да вкара топката във вратата от 3 метра, след като получи чудесен пас от Марселиньо. До края нямаше повече голови положения и срещата приключи при резултат 2:1 за Лудогорец.

Спартак (Москва) - Лудогорец 1:2

0:1 Станислав Генчев (5), 1:1 Ананидзе (45), 1:2 Безяк (5*)

1- svirkata.jpg Начало на мача
5- topka.jpg Гол за Лудогорец! Иван Стоянов центрира от ляво, вратарят на руснаците изби топката, която попадна ан крака ан Генчев и халфът я вкара в мрежата - 0:1
16- Добра контра за Лудогорец, дълго извеждащо подаване към Иван Стоянов, който обаче е изпреварен от Ребров.
22- Дзюба центрира в наказателното поле на Лудогорец, топката е избита
29- jalt.jpg Жълт картон за Пареха за фаул срещу Безяк
45- topka.jpg  Гол за Спартак! Реферът отсъжда фаул в полза на Спартак. Ананидзе стреля преди сигнала на съдията, а ударът свари неподготвен целия отбор на Лудогорец и топката влезе в мрежата на разградчани за 1:1
45- svirkata.jpgКрай на първото полувреме
46- svirkata.jpgНачало на второто полувреме
58- topka.jpgГол за Лудогорец! Дяков открадна топката от защитник ан руснаците и пусна на Безяк, който на празна врата не сгреши - 1:2
74- Ананидзе центрира от пряк свободен удар до самата тъчлиния, но Мантула и изчисти
82- Димо Бакалов напуска терена заради контузия, която получи след сблъсък с Инсуралде
90- Край на мача!

Спартак (Москва): Ребров, Бризгалов, Пареха, Дзюба, Инсауралде, Билялетдинов, Козлов, Макеев, Ананидзе, Фадеев, Зубаров

Лудогорец:
Урош Голубович, Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Теро Мантула, Йордан Минев, Станислав Генчев, Светослав Дяков, Иван Стоянов, Неманя Милисавлиевич, Себастиян Ернандес, Роман Безяк

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ