Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изригна срещу журналистите по време на пресконференция преди мача за Шампионската лига срещу Байерн (Мюнхен). Мачът е утре от 21,45 в Лондон. Французинът е под сериозно напрежение след загубата от Блекбърн в събота в турнира за купата на Англия.

Венгер изпусна нервите си след въпрос дали ще му бъде предложен нов договор. “Това е погрешна информация. Работя в Англия от вече 16 години, като смятам, че заслужавам малко повече уважение. В момента вие разпространявате информация, която е грешна и може да навреди. Ако информацията е добра, тогава окей. Но това всичко това са измислици, които идват от никъде.

Нямам представа откъде сте почерпили информацията си”, заяви френският специалист. После той избухна, след като бе попитан кой е фаворитът в утрешния сблъсък. “Слушайте, вие журналистите. Ние не сме фаворити, но аз съм сигурен в нашите качества, в нашия дух и в нашата психическа сила. Ние трябва да играем на нашето най-високо ниво и да вярваме в себе си. Ние ще излезем срещу един много добър съперник. Ние познаваме отлично този отбор на Байерн. Гледаме ги как играят през всичките седмици.
Няма тайни за този отбор и за неговата организация на игра”, каза още той.

След пресконференцията дългогодишни английски журналисти споделиха, че за първи път виждат 63-годишния Венгер толкова ядосан.