Славия загуби с 1:2 от Терек (Грозни) в последна си приятелска среща от лагера в Турция и по този начин инкасира първо поражение за 2013 година. До 89-ата минута резултатът беше 1:1, но тогава Ндоасел реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Халид Кадиров. По-любопитното обаче е, че двубоят бе удължен с цели 12 минути. Щабовете на Славия и Терек дори не си обясняваха причината за странното решение на съдията да назначи толкова голямо добавено време.

След 3-ата минута на продължението руснаците са започнали да подканят рефера да надува свирката за край на двубоя, но той държал играта да продължи.

"95-та минута: Съдията твори нещо невъобразимо, не дава край на мача!", пише на официалния сайт на Терек, където контролата беше предавана по минути.

"99-та минута: Вече и българите го подканиха да свири край на мача! Край! Отборите играха цели 12 минути продължение!", добавят на интернет страницата си руснаците.

Интересното е, че контролата е била уредена от фирмата, която организира лагера на ЦСКА в Турция и забрани на мачове на "армейците" да присъстват журналисти - "Евима футбол".

През първата част на мача на терена в "Риксос Хотелс" играта беше равностойна, но в минутите преди почивката Терек стигна до попадение. В 42-ата минута бразилецът Адилсон се разписа със силен удар, наказвайки Георги Петков.

След почивката играта отново беше равностойна, като Славия опита да достигне до равенство. Влезлият като резерва Мирослав Антонов на два пъти остана на голова позиция, но пропусна да изравни.

В 65-ата минута съдията даде дузпа за Терек, която обаче незабавно отмени.

"Що за цирк е това? Дават дузпа, а после я отменят!", казва треньорът на Терек Черчесов пред клубния сайт.

До равенство 1:1 се стигна в 81-ата минута, когато Янко Сандански се разписа с далечен изстрел, при който обаче остават съмнения дали топката е преминала зад голлинията, след като първо се е отбила в напречната греда. Съдиите обаче признават попадението.

В последните секунди на двубоя бившият тим на Благой Георгиев получи правото да изпълни дузпа, която този път не беше отменена от рефера. Ндоасел реализира за крайното 1:2.

Контролната среща беше последна за "белите" и за Терек от лагерите им в Турция. Двата отбора играха приятелски мач помежду си за трета поредна година.

Славия се завръща в София утре.

СЛАВИЯ - ТЕРЕК (Грозни, Рус) 1:2

0:1 Адилсон (42), 1:1 Янко Сандански (81), 1:2 Ндоасел (90-дузпа)

Съставът на Славия: Георги Петков, Живко Желев, Даниел Златков, Димо Атанасов, Радослав Димитров, Антонио Ливраменто, Дайсуке Мацуй, Тодор Янчев, Галин Иванов, Петър Димитров, Радослав Василев (през второто полувреме в игра влязоха Попара, Антонов, Сандански, Генев, Васев).

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ