Славия спечели четвърта поредна победа по време на подготовката си в турския курорт Анталия. На стадиона в комплекс „Папилон” в Белек „белите”, които този двубой играха с черни екипи, спечелиха с 2:1 срещу румънския Васлуй, който е на трето място в шампионата на северната ни съседка.

През първото полувреме славистите бяха принудени да играят срещу много силен вятър, който затрудняваше изнасянето на топката и правеше дългите подавания невъзможни. Столичани обаче се приспособиха бързо и започнаха да действат основно с пасове по земя. Още в 5-ата минута на двубоя Галин Иванов отне топката от противник и напредна бързо, след което бе повален в наказателното поле на румънците. Дузпата, изпълнена от Павле Попара, бе спасена от вратаря на Васлуй, но при добавката сърбинът вкара за 1:0.

След това избраниците на Велислав Вуцов продължиха да играят спокойно, организирано и грамотно тактически, като оставяха много малко свободни пространства на съперника.

С добри действия на двата фланга на атаката се отличиха Галин Иванов и Петър Димитров, добре пазеше топката и даваше хитри пасове Мирослав Антонов в сърцето на нападението. Той на няколко пъти стана жертва на груби нарушения от страна на румънците. При едно от тях главният съдия от Русия показа червен картон на играч на Васлуй, заменен веднага от друг футболист по уговорка между наставниците преди двубоя.

Защитата на славистите показа добър синхрон, като по двата фланга много активни бяха Радослав Димитров и Филип Филипов, а Живко Желев и Дани Златков дадоха много малко шансове на ръстовите румънски нападатели. В средата на терена отново блестеше със спокойствие и грамотна игра Тодор Янчев, Янко Сандански спечели много спорни топки, Попара даде няколко добри подавания. На вратата Георги Петков се намеси авторитетно в случаите, когато се налагаше да го прави.

През второто полувреме за малшанс на славистите вятърът, който би трябвало да им помага, поутихна. А когато отново се появи – той бе с обратна посока и на „белите” отново им се наложи около 20 минути да играят срещу него. В 60-ата влезлият като резерва Радослав Василев овладя една топка около центъра, напредна бързо и даде хубав пас на най-добрия на терена Галин Иванов. Той направи светкавичен рейд и пусна идеално центриране, след което Петър Димитров от малък ъгъл и от воле заби неспасяемо в румънската врата – 2:0.

Хубав дебют направи пристигналият преди ден в лагера на отбора португалец Антонио Ливраменто, който беше освободен от Берое.

До края на двубоя румънците се изнервиха, пропуснаха едно добро положение, а в 85-ата минута капитанът им и голмайстор Николае безпощадно вкара дузпа, отсъдена за нарушение на Филипов.

Така Славия спечели престижен успех срещу много силен съперник след дисциплинирана и много добре организирана игра презцялото време на двубоя. За румънците не игра Живко Миланов, който остана на резервната скамейка.

Славистите бяха подкрепени от няколко фенове, пристигнали специално от София за последните две контроли в Анталия. На игрището се развя и огромното емблематично знаме на агитката на „белите”, което е на фона на национален трикольор.

Последната контрола на Славия е в неделя срещу руския Терек. В понеделник отборът се прибира в София.

Съставът на Славия: Г. Петков, Ф. Филипов, Ж. Желев, Д. Златков, Р. Димитров (65 – Д. Атанасов), Т Янчев (75 – Д. Васев), Я. Сандански (60 – В. Генев), Г. Иванов, М. Антонов, П. Попара (46 – Р. Василев), П. Димитров (70 – Ливраменто).

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ