Рен получи сериозен удар по амбициите си за място в плейофите на Шампионската лига, след като в мач от 25 кръг на Лига 1 загуби с 0:2 като гост на Лил, а халфът Ромен Алесандрини получи контузия.
 
Лил излезе напред в резултата в 24-ата минута, когато Крис Мавинга засече в собствената си врата центриране на Рони Роделен.
 
В 35-ата минута Ромен Алесандрини, който имаше повиквателна за националния отбор на Франция за контролата с Германия (1:2), но не игра, получи контузия на коляното след сблъсък с Орелиан Шеджу.
 
Алесандрини имаше важна роля в силното представяне на Рен във френското първенство до момента. Той вкара 10 гола и направи 5 асистенции. След края на мача треньорът Фредерик Антонети разкри, че халфът най-вероятно има скъсани кръстни връзки и може би няма да играе до края на сезона.
 
В 61-ата минута Димитри Пайе удвои аванса на “кучетата”, когато се разписа с глава след центриране на Саломон Калу. Успехът изкачи Лил на осмо място в класирането с 37 точки. Рен, който на три точки от третото място, е пети с 40 точки.