Носителят на трофея от Лига Европа Атлетико (Мадрид) е на път да отпадне от турнира, след като в първи 1/16-финален мач записа домакинска загуба с 0:2 от Рубин. Така руският тим има добър аванс преди реванша след седмица.
 
Играчите на Курбан Бердиев играха много стабилно в защита, дори и след като в края на първото полувреме останаха с човек по-малко заради червения картон на Роман Шаронов.
 
Гостите взеха ранен аванс още в 6-ата минута. Рондон стреля от границата на наказателното поле след пас с пета на Ерьоменко, вратарят Серхио Асенхо изби, но Гьокдениз Карадениз се разписа при добавката.
 
Атлетико (Мадрид) веднага отговори, но ударът на Диего Годин от воле след корнер, изпълнен от Арда Туран, мина встрани от вратата. В добавеното време на първата част Радамел Фалкао изработи червен картон на Шаронов и даде числено предимство на тима си
 
През втората част Фалкао се оказа на стрелкова позиция в наказателното поле, но би покрай вратата. 12 минути преди края изстрел на колумбиеца се отби в напречната греда. Малко след това Кристиан Родригес би неточно с глава.
 
В добавеното време дори вратарят Асенхо опита да помогне в атаките на тима си. При един корнер пред вратата на Рубин той излезе напред, но при организираната контратака Пабло Орбаис вкара втори гол за тима от Казан.
 
Това е втора победа на Рубин на испанска територия, след като през есента на 2010 г. се наложи над Барселона на “Камп Ноу”. Това пък беше първо домакинско поражение за Атлетико (Мадрид) в Лига Европа от 1 декември 2010 г. – 2:3 срещу Арис.