С човек по-малко Лацио измъкна равенство 3:3 от Борусия (Мьонхенгладбах) в първи 1/16-финал на Лига Европа. Двубоят беше истинско зрелище, което предложи три дузпи, две греди и голове в края.
 
Домакините откриха резултата в 11-ата минута от дузпа, реализирана от капитана Мартин Щранцъл. Наказателният удар беше отсъден от руския рефер Сергей Карасев за нарушение на Андре Диас срещу Патрик Херман в наказателното поле.
 
След това вратарят на Борусия Марк-Андре тер Стеген спаси удар на Флокари с глава, а точно преди почивката Хуан Аранто удари гредата на вратата на Федерико Маркети след изпълнение на пряк свободен удар.
 
В 57-ата минута Флокари изравни след асистенция на Антонио Кандрева. В 64-ата минута Лулич проби по крилото и центрира към наказателното поле, където резервата Либор Козак се разписа и даде аванс на “орлите”.
 
Четири минути по-късно “жребците” получиха шанс за изравнителен гол. Андре Диас фаулира Щранцъл в наказателното поле и получи втори жълт картон. Ударът на австрийския капитан на Борусия от 11-метровия наказателен удар обаче беше спасен от Маркети.
 
В 71-ата минута Щранцъл отново нямаше шанс, след като топката се отби в гредата след негов удар. Осем минути преди края тимът от Мьонхенгладбах все пак изравни. Съдията Карасев отсъди трета дузпа в полза на германския тим за фаул на Лорик Цана срещу Люк де Йонг. Торбен Маркс беше точен от бялата точка.
 
В 88-ата минута Хуан Аранго отново изведе отбора на Люсиен Фавр напред в резултата с прецизно изпълнение на пряк свободен удар. В четвъртата минута на добавеното време Козак изравни с глава след центриране на Ансерсон Ернанес.