Руският Анжи победи Хановер с 3:1 в първи мач от 1/16-финалите на Лига Европа. Дебют с голово подаване за тима от Махачкала записа бразилският халф Вилиан. Звездата на дагестанския тим Самуел Етоо се отличи с гол и пропусната дузпа.
 
Анжи притисна гостите си от самото начало на мача, но тимът на Мирко Сломка се защитаваше добре и контраатакуваше опасно. При една такава атака в средата на първото полувреме Саболч Хусти даде аванс на Хановер след асистенция на Маме Бирам Диуф.
 
В 34-ата минута Етоо успя да изравни, след като от вратарското поле прати топката в мрежата на Рон-Роберт Цилер. Асистенцията беше на Вилиан. Бразилецът беше много активен през първото полувреме и създаде доста проблеми за защитата на германците.
 
Почти веднага след почивката Анжи получи възнаграждение за по-добрата си игра и излезе напред в резултата след попадение на Одил Ахмедов. Купеният за 35 милиона евро Вилиан спечели дузпа за домакините в 58-ата минута, но вратарят на Хановер Цилер спаси удара на Етоо, а спед това отпази и добавката.
 
Пет минути по-късно все пак тимът от Гуус Хидинк стигна до трети гол. Подаване на Етоо изведе Мбарк Бусуфа сам срещу Цилер и футболистът на руския отбор би точно във вратата. С този успех Анжи взе добър аванс преди реванша в Хановер след седмица.