Ливърпул пренесе неубедителното си представяне във Висшата лига и на международно ниво. Тимът на Брендън Роджърс отстъпи с 0:2 като гост на Зенит в първи 1/16-финал на Лига Европа.
 
В рамките на четири дни “червените” допуснаха поражения, в които получиха голове в края. В понеделник мърсисайдци отстъпиха на Уест Бромич с попадения в последните 10 минути, а сега двата гола на Зенит паднаха в последните 20 минути. Това беше пети пореден мач без победа за тима на Брендън Роджърс във всички турнири.
 
Срещата в Санкт Петербург беше равностойна и с положения за двата отбора. Нападателят Луис Суарес пропиля най-чистите, които се откриха пред Ливърпул. При едно от тях уругваецът се озова сам срещу Малафеев, но се забави и беше затворен от вратаря на домакините и прибралите се защитници.
 
В 69-ата минута Хълк откри резултата в полза на Зенит. Бразилският национал простреля Пепе Рейна с удар извън наказателното поле. Три минути по-късно резервата Сергей Семак удвои и даде добър аванс на тима си преди реванша на “Анфилд” след една седмица.