Славия постигна впечатляващ успех с изразителното 6:1 над грузинския втородивизионен Саско. Това беше трета контрола на "белите" от подготвителния лагер в Турция и трета поредна победа след тези с по 1:0 над Баник (Острава, Чехия) и Зимбру (Молдова).

Селекцията на Велислав Вуцов тотално надигра Саско, който преди дни падна с 0:3 от Монтана.

Петър Димитров изригна с хеттрик, Мирослав Антонов вкара първото си попадение с екипа на "белите", а срещу грузинците се разписаха още Галин Иванов и Здравко Лазаров. Страхотен мач изнесе японецът Дайсуке Мацуй, който влезе в игра в началото на второто полувреме, когато резултатът беше 1:1, и започна да дава головите пасове към съотборниците си.

Първото полувреме славистите започнаха в нетрадиционен състав, в който с пробивите си и с бързите изнасянания на топката блесна Галин Иванов. Веднъж Павле Попара, а след това и Иванов стреляха силно, но неточно от добри позиции, а малиецът Тамбура пропусна от 3 метра сам срещу вратата на Саско.

За сметка на това, при една от редките си атаки, грузинците откриха резултата. Саско поведе с 1:0 в 30-ата минута при разбъркване в наказателното поле на Славия. След това Емил Петров показа класа, като парира силен удар от упор и не допусна топката да влети за втори път в мрежата му.

Филип Филипов получи контузия на пръста и бе заменен от Радослав Димитров. В този момент Галин Иванов смени фланга на атаката и заигра отляво. Така стана и изравнителното попадение. Галин Иванов стреля силно, топката се отклони леко от крака на защитник и влезе във вратата на Саско за 1:1. До края на полувремето съдията подмина 100-процентова дузпа в полза на Славия, след като Галин Иванов бе изблъскан с ръце от защитник на грузинците.

Второто полувреме избраниците на Велислав Вуцов се развихриха и стигнаха до 5 попадения. Появилият се на смяна Дайсуке Мацуй направи невроятен рецитал, като с много брилянтни отигравания даде десетина голови паса. Японецът бе в основата на всяка опасна атака за Славия. Силни включвания по десния фланг на нападението сътвори Радослав Димитров. Три гола до 65-ата минута вкара Петър Димитров, два от тях с удари от въздуха и подавания на Мацуй и Радослав Димитров. Преди това Петър Димитров за малко не вкара още веднъж, като пробва красива странична ножица.

По-късно, пак след атака, в основата на която беше Мацуй, Мирослав Антонов наниза първия си гол за Славия. Крайното 6:1 оформи завърналият се след контузия Здравко Лазаров с премерен удар от средна дистанция.

В четвъртък и неделя са двете най-сериозни контроли за Славия в Анталия – срещу румънския Васлуй и руския Терек.

СЛАВИЯ (първо полувреме): Емил Петров, Филип Филипов, Живко Желев, Мирослав Иванов, Димо Атанасов, Янко Сандански, Даниел Васев, Павле Попара, Галин Иванов, Ради Василев, Тамбура. В 30-ата минута Филипов падна на ръката си и си извади нокътя на безименния пръст на лявата ръка, заради което бе сменен от Радослав Димитров

СЛАВИЯ (второ полувреме): Стефано Кунчев, Радослав Димитров, Даниел Златков, Димо Атанасов, Виктор Генев, Янко Сандански, Даниел Васев, Дайсуке Мацуи, Галин Иванов, Петър Димитров, Мирослав Антонов. 25 минути преди края вместо Галин Иванов, Янко Сандански и Даниел Васев, влязоха Спас Георгиев, Тодор Янчев и Здравко Лазаров.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ