Лудогорец продължи неубедителното си представяне в контролите, отстъпвайки с 1:2 на полския Лех (Познан). Двубоят беше спор за 7-ото място на турнира "Марбея Къп". След поражението селекцията на Ивайло Петев финишира на последната осма позиция в надпреварата. Преди днешната загуба шампионът на България отстъпи още на бразилския Атлетико (Паранензе) с 2:6, както и с 0:1 от Оцелул (Галац).

За Лех, който е втори в местното първенство, два гола отбеляза Каспер Хамалайнен, докато за клуба от Разград се разписа Роман Безяк.

Участие за поляците взе българският национал Александър Тонев. Бившият футболист на ЦСКА остана на пейката, като се появи в игра в 68-ата минута. Малко преди края на двубоя Тонев отстъпи мястото си на Олейняк заради контузия и не успя да завърши срещата, в която тимът му триумфира над българския шампион.

Наставникът на Лудогорец Ивайло Петев днес не можа да разчита на някои от основните си футболисти, тъй като поради травми извън строя бяха Емил Гъргоров, Йордан Минев, Марселиньо и Жуниор Кишада.

Двубоят започна лошо за избраниците на Ивайло Петев. Още в 3-ата минута Лех поведе. Каспер Хамалайнен се възползва от грешка в отбраната на българския шампион, озова се сам срещу Урош Голубович и го прехвърли - 0:1.

До края на полувремето избраниците на Петев наложиха териториален превес, а поляците така и не създадоха нова опасност пред Голубович. Въпреки надмощието си, Лудогорец рядко опитваше удари по посока на противниковата врата, а чистите голови положения почти липсваха. Все пак в 21-ата минута Мирослав Иванов пробва мерника си, но неточно. Десетина минути след това Жуниор Кайсара изведе Светослав Дяков, който стреля, но ударът му беше блокиран от противник.

Малко преди почивката футболистите на двата отбора се спречкаха. Имаше и размяна на удари. Всичко започна от остро влизане на Светослав Дяков в краката на Кеба Сисей. Подразненият тъмнокож футболист на Лех веднага се нахвърли на Дяков, изблъсквайки го без топка, след което последва меле между играчите на двата тима. Съдията укроти страстите, показвайки жълти картони на българския национал, както и на Сисей за бурната му реакция.

http://img.lechpoznan.pl/resource/cxgrg/npjbllul.jpg

Втората част започна с натиск на поляците. В 50-ата минута добра тяхна контраатака завърши с пас на Хамалайнен към Можджен, но изстрелът на втория срещна напречната греда на вратата на тима от Разград.

В 64-ата дойде най-чистото положение за Лудогорец до този момент. Мичел Бургзорг изведе по перфектен начин Неманя Милисавлевич сам срещу вратаря, но прехвърлящият удар на новото попълнение на българския тим излезе в аут. Само 120 секунди по-късно Иван Стоянов се откъсна отляво, излизаше сам срещу стража на съперника, но в последния момент бранител на Лех успя да го настигне и да му избие топката от краката.

В 73-ата минута Лех удвои преднината си. Отново Хамалайнен се разписа, този път директно от пряк свободен удар, отсъден за нарушение на Козмин Моци срещу Александър Тонев.

До края на двубоя Лудогорец успя да стигне само до почетно попадение. В 83-ата Роман Безяк оформи крайното 1:2, след като финтира няколко бранители пред наказателното поле и прати топката в долния десен ъгъл.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕХ (Познан, Полша) 1:2
0:1 Каспер Хамалайнен (3), 0:2 Каспер Хамалайнен (73), 1:2 Роман Безяк (83)


ЛУДОГОРЕЦ:
1.Урош Голубович, 80.Жуниор Кайсара (79-3.Тейнур Марем), 33.Любомир Гулдан (46-5.Александър Барт), 27.Козмин Моци, 77.Витиня, 18.Светослав Дяков (79-4.Теро Мантула), 8.Станислав Генчев (58-14.Мичел Бургзорг), 10.Себастиан Ернандес (58-15.Неманя Милисавлевич), 22.Мирослав Иванов (46-73.Иван Стоянов), 7.Михаил Александров (46-9.Роман Безяк), 19.Димо Бакалов
Треньор: Ивайло Петев



СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ