Загуба в последната си контрола в Анталия претърпя отборът на Етър. Играчите на Сердар Даят срещнаха румънския Глория Бистрица, който е на 16-о място в първенството на северната ни съседка, и паднаха с 2:0. Двата гола за румънците вкара Мариус Куртуюш в 27-ата и 53-ата минути на мача, съобщава “Велико Търново Спорт”.

„Имаше много силен вятър, първата част играхме срещу вятъра. В 20-ата минута Бирсент Карагарен бе съборен в наказателното поле, но не ни свириха дузпа. Съперникът вкара по един гол през двете полувремена”, съобщи по телефона Радин Хаджиев. Той заяви, че все още не може да каже кога се завръща отборът в България.

“Срещата се игра на терена на комплекс “Аркадия” при много силен вятър, който попречи на нормалния футбол. В 27-ата минута Мариус Куртуюш надбяга защитниците и откри резултата. В 53-ата минута австриецът Валтер прехвърли към Раду Разван и той видя много добре Куртуюш, който направи дубъл – 2:0 от 14 метра. Това бе първата победа на “Глория” в Анталия след 5 равенства и 2 загуби”, пише за мача в официалния сайт на румънския тим.

Балансът на Етър от контролите е 4 победи, 3 равни и 1 загуба, както и един прекратен мач при 0:1 за Азал (Баку) заради паднал на терена електрически стълб.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ