Българският шампион Лудогорец загуби от румънския Оцелул (Галац) с 0:1 и ще играе за 7-8 място на турнира “Марбея къп”. Единственото попадение в мача падна от дузпа в 45-ата минута на мача. Автор на гола от бялата точка бе Йорга.

Футболистите на двата отбора не показаха качествен футбол, но все пак положения имаше и пред двете врати. Лудогорец започна по-активно мача и създаде две положение чрез Марселиньо и Димо Бакалов. Оцелул отговори с удари на Шромайер и Диди.

Станислав Генчев опита два удара от разстояние, но те не стигнаха до целта, а новото попълнение Ернандес пропиля най-чистата ситуация за разградчани. Кайсара направи отлично двойно подаване с Иван Стоянов и намери оставения непокрит Ернандес, но стреля от 8-9 метра над вратата.

Димо Бакалов също опита силата на своя удар, но Бранец с мъка изби в корнер.

В края на първото полувреме се разигра най-интересната ситуация в мача. Йордан Минев събори противников играч в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Това не се хареса на бранителя на Лудогорец и той протестира бурно, за което бързо бе пратен под душовете. Треньорите на двата отбора – Петре Григораш, който е бивш футболист на “Левски”, и Ивайло Петев се разбраха Минев да бъде заменен от друг играч. Дузпата пък бе изпълнена от Йорга, който безпроблемно простреля Чворович за 1:0.

През второто полувреме румънците играят с нова единайсеторка.

В 65-та минута Маркиньос стреля отдясно, но Чворович спаси. Минута по-късно Роман Безяк изпусна най-чистото положение за Лудогорец през втората част, след като от 2-3 метра стреля с глава, но покрай левия страничен стълб.

Десетина минути преди края на двубоя Койок се измъкна и стреля силно по диагонала, Чворович закачи кълбото, което се разходи пред голлинията, а Параскив не успя да го добави.

В следващата атака пък бе отменен гол на Лудогорец. Теро Мантула прати топката във вратата на Оцелул, но попадението бе отменено поради засада. Милисавлиевич пусна висока топка към Безяк, който бе на една линия със защитата. Словакът веднага насочи с глава към Мантула, който вкара, но засадата вече бе отсъдена.

Последната възможност в мача бе за Оцелул. Ванчеа стреля много опасно с глава, но Чворович отново се намеси подобаващо. Вратарят на Лудогорец, Кайсара и Марселиньо бяха единствените, които изкараха пълни 90 минути.

В последния си мач от “Марбея къп” Лудогорец ще срещне Лех (Познан), с Александър Тонев в редиците си. Двата отбора ще спорят за 7-8 място на турнира.


Оцелул - Лудогорец 1:0
1:0 Йорга (45-дузпа)

По интерсното от мача по минути!
1- Начало на мача
17- Дяков греши пред наказателното си поле, Щромайер центрира, но Гулдан изчиства с глава
27- Марселиньо нахлу по левия фланг и копна топката назад към Генчев, но халфът не сполучи с волето
33- Димо Бакалов стреля от границата на наказателното поле, но Бранец изби топката, която летеше към долния му ляв ъгъл
43- Дузпа за Оцелул! Веселин Минев събори нападател на румънците, след което протестира бурно срещу решението на съдията. В крайна сметка защитникът бе изгонен.
45- ГОЛ ЗА ОЦЕЛУЛ! Йорга бележи наказателния удар!

45- Край на първото полувреме
46- Начало на второто полувреме
65- Безяк засече с глава след центриране отдясно, но стреля покрай левия стълб
78- Койок се измъкна и стреля силно по диагонала, Чворович закачи кълбото, а Параскив не успя да го добави
80- Отменен гол на Лудогорец. Реферът свири спорна дузпа и не призна гол на Мантула, който засече топката с глава в мрежата на Оцелул
90- Край на мача

Оцелул: Бранец, Любинкович, Йорга, Диди, Щромайер, Костин, Антунес, Астафей, Попеску, Гюргиу, Неаго

ЛУДОГОРЕЦ: Чворович, Минев, Гулдан, Моци, Кайсара, Генчев, Дяков, Бакалов, Стоянов, Ернандес, Марселиньо

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ