ЦСКА постигна победа с 2:1 над Вакер Инсбрук в четвъртата си контрола за тази зима. Попаденията за "червените" срещу последния в австрийката Бундеслига вкараха Мишел Платини и Илияс Кириакидис. Бразилецът откри резултата секунди преди почивката, в 63-ата Мерино Гонзалес изравни за Вакер Инсбрук, а победата на "армейците" донесе гръцкия халф, който реализира в 71-ата. Както е известно, Кириакидис беше нарочен за гонене от ЦСКА след края на есенния полусезон, но в крайна сметка остана и Миодраг Йешич разчита на услугите му.

За сръбския наставник това е първа победа след завръщането му на "Армията". Преди днешния успех ЦСКА направи три равенства - по 3:3 със Симург и УФА, както и 1:1 със Сервет.

Контролата на "червените" с Вакер Инсбрук трябваше да стартира в 15:30 часа, но се забави с около 40 минути. Причината за закъснението й беше в австрийците, които пристигнаха по-късно на терена в турския курорт Алания.

Двата тима започнаха слабо двубоя. Първото полувреме не предложи много атрактивна игра и голови положение. Действията се развиваха предимно в средата на терена, където преобладаваха твърдите сблъсъци между играчите. Главният рефер спести откровени жълти картони за футолисти на Вакер Инсбрук, които направиха много груби влизания срещу "червените". За сметка на това пък съдията санкционира Пламен Крачунов и Мишел Платини. Съответно за оспорване на съдийско решение и изритване на топката при спряна игра. В 34-ата минута Мартин Камбуров стреля мощно от пряк свободен удар, но прати топката право в стената. В 39-ата Валнер напредна по десния фланг и центрира остро в наказателното поле, където обаче нямаше негов съотборник, за да засече топката. В 45-ата ЦСКА стигна до ъглов удар. Лукас Саша и Сержиньо разиграха заучено ситуацията. Бразилецът подаде към португалеца на близката греда, той му върна и последва хубаво центриране в наказателното поле на австрийците, където Мишел Платини се извиси над всички и елегантно прати топката във вратата за 1:0.

През втората част Йешич пусна друг състав. "Армейците" продължиха с по-добрата си игра и нов шанс за гол се откри пред Ивайло Чочев. Нджонго Присо центрира меко отляво в наказателното поле, където привлеченият от Чавдар (Етрополе) талант засече с глава, но твърде слабо и вратарят спаси. В 63-ата минута потивно на показаното на терена, австрийците изравниха. Мерино Гонзалес изпълни много технично пряк свободен удар и прати топката под гредата на вратата, пазена през втората част от Божидар Стойчев. Както е известно, юношата на ЦСКА се завърна в родния си клуб, след като Йешич го привика от Нефтохимик, където младокът беше преотстъпен, за да заеме мястото на освободения Благой Макенджиев.

След изравняването "червените" се втурнаха да бележат и отново да поведат в мача. Трудът им беше възнаграден в 71-ата минута. Тогава халфът Илияс Кириакидис центрира коварно топката в наказателното поле на Вакер Инсбрук, всички играчи се разминаха с нея и тя се оплете в мрежата за крайното 2:1.

ЦСКА - ВАКЕР ИНСБРУК (Австрия) 2:1
1:0 Мишел Платини (45), 1:1 Мерино Гонзалес (63), 2:1 Илияс Кириакидис (71)

Контролата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
10 - "Армейците" играят по-добре в началните минути на двубоя и владеят инициативата на терена.
18 - Бандаловски направи хубаво включване по десния фланг и спечели корнер за ЦСКА.
19 - Нищо опасно след центрирането от ъгловия удар.
26 - След центриране от корнер, избитата топка попадна в краката на Анисе. Той обаче стреля много слабо и неточно към вратата на Вакер Инсбрук.
33 - Пряк свободен удар на удобна позиция в полза на ЦСКА. Топката е поставена вляво от вратата.
34 - Мартин Камбуров стреля силно, но право в стената. При добавката топката отново среща тяло на бранител.
35 - jalt.jpg Пламен Крачунов получава жълт картон след спор с главния рефер.
39 - Много опасно центриране на Валнер успоредно на голлинията. За щастие на "армейците", там нямаше негов съотборник, за да засече топката.
41 - jalt.jpg Платини е санкциониран с жълт картон. Бразилецът се изнерви от поредния спестен картон за играч на съперника.
45 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за ЦСКА! След перфектно центриране на Лукас Саша в наказателното поле на австрийците, Мишел Платини елегантно с глава прати топката в мрежата и даде преднина на "червените".


46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - През втората част Йешич пусна изцяло нов състав.
56 - ЦСКА се задържа продължително в половината на съперника. Корнер за нашите.
57 - Присо центрира в наказателното поле на Вакер, където Чочев стреля слабо с глава.
63 - topka.jpg ГОЛ! Австрийците изравняват - 1:1! Играчите на Вакер Инсбрук получиха правото да изпълнят пряк свободен удар в ляво на вратата на ЦСКА. Мерино Гонзалес прати технично топката под гредата и не остави шанс на Божидар Стойчев.
71 - topka.jpg ГОЛ! 2:1 за ЦСКА! Илияс Кириакидис дава преднина на "армейците" след перфектно изпълнение на пряк свободен удар.
71 - Уникално спасяване на Божидар Стойчев след силен удар на Гонзалес. Младият страж на ЦСКА с ефектен плонж изби коварния изстрел в ъглов удар.
90 - Край на мача. ЦСКА победи Вакер Инсбрук с 2:1.

cska.JPG

ЦСКА (първо полувреме): 12.Томас Черни, 11.Иван Бандаловски, 19.Апостол Попов, 66.Пламен Крачунов, 4.Михаил Венков, 8.Лукас Саша, 17.Абел Анисе, 10.Сержиньо, 14.Серж Нюаджи, 22.Мартин Камбуров, 23.Мишел Платини
ЦСКА (второ полувреме): 85.Божидар Стойчев, 6.Костадин Стоянов, 21.Венцислав Василев, 25.Ангел Грънчов, 30.Васил Попов, 7.Петър Витанов, 18.Ивайло Чочев, 55.Илияс Кириакидис, 99.Нджонго Присо, 15.Станко Йовчев, 45.Григор Долапчиев
Резерва: 31.Юлиян Илиянов
Треньор: Миодраг Йешич


СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ