Етър изпусна да победи чешкия Прибрам, след като водеше с 2:1 до 90-ата минута в поредната контрола на „виолетовите” в Анталия. Срещата завърши 2:2, а три от головете паднаха от дузпи.

Мачът се игра днес от 15:00 часа, а съперникът на етърци Прибрам е на 16-ото последно място в чешката Гамбриниус лига. „Виолетовите” откриха преди почивката от дузпа, реализирана от Любомир Любенов-Хиената. След центриране от корнер новото попълнение Лоран Кастелана бе ударен с лакет в пеналта и реферът отсъди дузпа. От бялата точка за Етър вкара Любомир Любенов.
Левият полузащитник от две седмици се подготвя с последния в "А" група. Той е на 32 години, бивш футболист на „Левски”, Литекс, Марек и Черноморец, а за последно бе в полския Олимпия (Елбаг), като м.г. бе искан от „Ботев” (Пд). Вицешампион на България с ЦСКА (2001) и с „Левски” (2004).

Малко след гола на „виолетовите” бе отсъдена дузпа и за Прибрам, която от Етър определиха като „смешна”.

"Наш играч изчисти от голлинията, а страничният рефер вдигна флага и сигнализира за дузпа", заяви пред sport-vt.com Радин Хаджиев.

Отново Етър поведе с 2:1 от 11-метров наказателен удар, отсъден за събаряне на нападател при центриране от фаул. Дормушали Саидходжа бе точен от бялата точка. През първата част превесът на „виолетовите” бе пълен, но след почивката Сердар Даят пусна резервите и дошлите на проби играчи, като в края на мача Прибрам натисна и също имаше своите шансове. Така в 90-ата минута чехите успяха да изравнят, а веднага след това реферът свири и края на мача.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ