Втородивизионният Светкавица (Търговище) постигна победа с 1:0 над Миньор (Перник) в контрола, играна в Правец. Попадението за селекцията на Георги Иванов-Геша вкара Христо Александров в 20-ата минута.

Треньорът на "жълто-черните" Николай Тодоров-Кайзера даде шанс за изява на петима чужденци, пристигнали на проби. Дебют за Миньор направиха Ерик Саме (Камерун) и Игор Джоман (Франция).

Камерунецът започна като титуляр по десния фланг, а бившият футболист на Гингам се появи в игра след почивката. Другите трима чужденци - Герт, Джиби и Малик, също играха срещу Светкавица, но не помогнаха на Миньор, който загуби от втородивизионния противник.

Това е първо поражение за "жълто-черните" в контролите тази зима. Преди мача с "мълниите" селекцията на Николай Тодоров-Кайзера се наложи с по 2:0 над Сливнишки герой и Септември (Симитли).

Съставът на Миньор: Пейков, Райков, Альошев, Цветков, Хаджиев, Саме, Герт, Самарджиев, Софрониев, Джиби, Малик (И. Стоянов, Джоман, Ялъмов, Хикмет, Райчев, М. Иванов, Кр. Петров)

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ