Бившият вратар на Славия и ЦСКА Райс Мболи и националният отбор на Алжир отпаднаха от турнира за Купата на Африканските нации, след като направиха 2:2 с Кот дИвоар в мач, в който имаха два гола аванс.
 
“Слоновете” и Того се класираха за 1/4-финалите на турнира. Того си спечели място в елиминационната фаза след 1:1 с Тунис. Двата тима завършиха с равен брой точки, но Емануел Адебайор и съотборниците му заеха второто място.
 
Риад Будебуз пропусна дузпа за Алжир в 7-ата минута, но Софиан Фегули беше точен при изпълнение на 11-метров наказателен удар в 64-ата минута. Шест минути по-късно Ел Арби удвои аванса на “пустинните лисици”.
 
Дидие Дрогба върна едно попадение за Кот дИвоар в 77-ата минута, а девет минути преди края водещият голмайстор на холандската Ередивизи Вилфред Бони от Витес изравни резултата.
 
В другия мач от Група “D” Тунис пропусна шанса да се класира за 1/4-финалите, след като направи 1:1 с Того и пропусна дузпа 12 минути преди края.
 
Серж Гакпе даде аванс на Того в 13-ата минута, но Халид Муели изравни за Тунис в 30-ата минута, когато беше точен от дузпа. “Картагенските орли” получиха шанс да спечелят мача и да се класират за елиминационната фаза малко преди края, но Муелхи пропусна втората дузпа, отсъдена в полза на Тунис.
 
На 1/4-финалите в неделя Кот дИвоар ще играе с Нигерия, а Того ще премери сили с Буркина Фасо.