Дидие Дрогба вече може да се счита за сигурно ново попълнение на Галатасарай. Поне такова съобщение излезе в клубния сайт. Там пише, че бившата звезда на Челси е приел предложението да подпише договор за година и половина. Това означава, че той ще носи екипа на тима до лятото на 2014 година.

"Имахме среща с Дрогба и той е доволен от условията, които му предложихме и се съгласи да дойде при нас. Според него Галатасарай е голям клуб и той е щастлив да заиграе тук", обяснява президентът на турския клуб Юнал Алсай.
Според информациите от Турция договорът вече е подписан. Контрактът е парафиран в ЮАР от 34-годишният бивш футболист на Челси и Синан Калпакчъоглу, съветник на собственика на Галатасарай Юнал Айсал.

Договорът на Дрогба е за 1,5 години, като за този период африканецът ще получи 7,5 милиона евро. Нападателят ще играе в Джим Бом като свободен агент. Досегашният клуб на Дрогба Шанхай Шенхуа му дължи огромна сума, срещу която той е откупил правата си.

Заради участието на Кот д`Ивоар на Купата на Африканските нации в ЮАР се очаква Дрогба да се присъедини към Галатасарай през втората седмица на февруари. Това е втори голям трансфер на Чим Бом тази зима след привличането на Уесли Снайдер.