Того победи Алжир с 2:0 в среща от Група D и го изхвърли от турнира за Купата на Африканските нации. Срещата ще се запомни с даденото огромно 13-минутно продължение, тъй като в две минути преди края едната от вратите се разпадна и горната греда не стоеше перпендикулярно.

Бившият вратар на Славия и ЦСКА Райс М’Боли пазеше за Алжир, но той и съотборниците му просто нямаха късмет и регистрираха втората си поредна загуба на турнира, след която загубиха шансове за прескачане на групата.

Алжирците започнаха по-добре, но допуснаха гол в 31-ата минута, когато Мустафа Салифу с глава изведе Адебайор, а капитанът на Того с едно докосване простреля М’Боли за 1:0.

Халфът на Валенсия Софиан Фегули беше съборен в наказателното поле на Того веднага след почивката, но дузпа не последва. След това и Слимани беше съборен в наказателното поле, но алжирците отново не получиха 11-метров наказателен удар.

Две минути преди края се случи нелеп инцидент. Гредите на вратата на Того се разместиха и мачът бе спрян. Няколко човека се опитаха да отстранят проблема, но се забавиха много, след което съдията даде 13 минути продължение, в което Того стигна до ново попадение. Адебайор изведе Сенаме Воме и той препарира М’Боли за крайното 0:2.

След успеха си Того има 3 точки, колкото и Тунис, с който ще играят в последния кръг от групата. Алжир остава без актив и на практика отпада от надпреварата, а в последния си мач ще играе с Кот ’дИвоар, който е лидер в групата с 6 точки.