Буркина Фасо оглави класирането в група "С" на турнира за Купата на Африка, след като надигра категорично с 4:0 Етиопия във втория си мач от тази фаза на надпреварата. "Зелените" играха половин час с човек по-малко, но именно тогава вкараха три от головете си в двубоя.

Ален Траоре откри резултата в 34-ата минута, като оставен непокрит в наказателното поле разстреля вратаря с мощен удар. В 60-ата минута обаче вратарят на Буркина Фасо Абдулай Сулама бе изгонен от игра след като хвана топката извън наказателното поле. Дори и с човек по-малко обаче "зелените" диктуваха събитията на терена и в 74-ата минута Питройпа спря с пета за Траоре, който с бомба от около 25 метра заби втори гол за своя тим. Само пет минути по-късно пък Джакарджа Коне отбеляза третото попадение за Буркина Фасо след хубаво извеждащо подаване на Джонатан Питройпа, а крайното 4:0 бе оформено от Питройпа в добавеното от съдията продължение на мача.

С тази победа Буркина Фасо събра актив от 4 точки и излезе начело в групата. Етиопия пък остава на последното място с 1 спечелена точка и все по-малки шансове за продължаване напред в турнира.