Мечтан дебют записа новият старши треньор на българския баскетболен шампион Лукойл Академик - Сашо Везенков. Възпитаниците на специалиста разбиха със 100:69 точки отбора на Ямбол като гости в среща от 14-ия кръг на НБЛ. Както е известно, спортният директор ще бъде и наставник, а в щаба му остават Мирослав Ралчев, Георги Давидов и Иван Коцев. Триото смени уволнения македонец Марин Докузовски.

В първата четвърт разликата в класите беше видима, което се отрази и на резултата на паузата - 29:15 точки. След подновяването ямболии заиграха по-стабилно и съвсем заслужено започнаха да стопяват разликата.

"Студентите" обаче отново овладяха топката и с прецизна стрелба водеха с 20 точки разлика на полувремето - 52:32. До края резултатът набъбваше сериозно. Три минути преди финалната сирена Лукойл поведе с 95:65. В крайна сметка двубоят завърши при 100:69 точки за 12-ия успех на тима от Правец.

С него отборът е лидер с 26 точки, на две пред "Левски", който обаче е с мач по-малко. След втората си поредна загуба Ямбол пък заема петата позиция с 21 точки.