Нигерия и Буркина Фасо завършиха 1:1 в група “C” на турнира за Купата на Африканските нации. “Суперорлите” изпуснаха победата по изключително драматичен начин. Съперникът им изравни буквално секунди преди края на мача.

Нигерийците започнаха по-силно и имаше претенции за дузпа в 8-ата минута. Идейе получи пас от Джон Оби Микел и бе повален от Пол Кулибали, но алжирският рефер Бенуза не даде дузпа. Звездата на Динамо (Киев) Браун Идейе спря технично топката и с дълъг пас намери Еманеуел Еменике. Нападателят на Спартак (Москва) се пребори с бранителите и засече акробатично в мрежата за 1:0.

В последния четвърт час нигерийците играха с 10 души след червен картон на Ефе Амброуз. Защитникът повали Питройпа и получи втори жълт картон.

Буркина Фасо не се предаде и опита отчаян натиск в търсене на изравняването. В 4-ата минута на добавеното време Джонатан Питройпа подаде на Ален Траоре на границата на наказателното поле, а халфът на Лориен простреля вратаря Винсент Ениама за крайното 1:1. Звездата на Черноморец (Бургас) Исуф Уатара остана на резервната скамейка на Буркина Фасо.

В следващите срещи от Група “C” Нигерия играе с шампиона Замбия, а Буркина Фасо се изправя срещу Етиопия.