Фулъм без Димитър Бербатов се класира за четвъртия кръг за Купата на Англия. Лондончани преживяха изключителна драма, преди да пречупят съпротивата на коравия Блекпул с 2:1 след продължения в преиграването от третия кръг на турнира. За сблъсъка на негостоприемния “Блумфийлд Роуд” мениджърът на Фулъм Мартин Йол даде почивка на голяма част от титулярите си, като един от тях бе именно Бербатов. Под бурната подкрепа на ентусиазираната си публика домакините натиснаха от самото начало. Още в 5-та минута Том Инс пропусна отлично положение за гол. После пък вратарят на гостите Марк Шварцер спаси силен шут на Тейлър-Флетчър.

След почивката интересните положения се брояха на пръстите на едната ръка. При една от контраатаките си обаче Блекпул поведе. Това стана в 80-ата минута, когато след слаба намеса Шварцер топката стигна до Нейтън Делфунесо. Бившият нападател на Астън Вила без забавяне опъна мрежата – 1:0 за Блекпул. Футболистите на Фулъм се вдигнаха на отчаян щурм в опит да предотвратят срамно отпадане и успяха да се доберат до изравнителен гол. Чак в добавеното време Киърън Ричардсън намери пролука в отбраната на домакините и прати мача в продължения.

Решителният момент в срещата настъпи в 116-ата минута, когато ветеранът в редиците на гостите Деймиън Дъф центрира от корнер в наказателното поле на Блекпул. Там най-съобразителен беше норвежката върлина Бреде Хангеланд, който засече топката и я прати зад гърба на безпомощния Матю Гилкс – 1:2! Това означаваше класиране на Фулъм за четвъртия кръг на турнира. Там Бербатов и компания ще срещнат победителя от двойката Манчестър Юнайтед – Уест Хям.