Владимир Манолков вече не е треньор на вратарите на Локомотив (Сф). Това е известно от една седмица. На негово място дойде Радостин Станев. Бившият страж на “червено-черните”, Спартак (Варна), ЦСКА и Локомотив (Мездра) беше треньор на вратарите в Локомотив (Пд), но напусна “Лаута”.

БЛИЦ научи истинската причина за уволнението на Манолков. Става въпрос за скандал, избухнал на турнира за ветерани на 29 декември. По време на мача на Локомотив с премиерския Витоша (Бистрица) възниква спор между изпълнителния директор на “червено-черните” Георги Марков и вратаря Манолков. Бесен от изявите на Владо, неговият пряк началник го гони от вратата и сам слага ръкавиците. В крайна сметка и това не помага и “тигрите” смазват Локото със 7:1. Именно разразилата се разправия между двамата довежда и до рокадата на треньорския пост в “Надежда”.

Владо Манолков е роден през 1974 г. Рожба е на "червено-черната" ДЮШ. Освен за родния си клуб е пазил още за Спартак (Плевен), Септември (София) и Беласица (Петрич). През последните няколко сезона изпълняваше длъжността треньор на вратарите в "Надежда". Баща му - Борис Манолков, също е пазил за Локото, както и за Сливнишки герой, ЦСКА и Черно море. В момента е главен треньор на вратарите в ДЮШ.

На въпросния турнир за ветерани Жоро Марков се сдърпва даже и с една от легендите на Локомотив – Трайко Соколов. Всичко става пред невярващите погледи на десетки зрители. “Само намесата на другите хора предотврати по-сериозна саморазправа. Беше грозна гледка”, разказаха очевидци на скандала пред БЛИЦ.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ