Мартин Петров вече официално е футболист на Еспаньол. Каталунският клуб потвърди новината за привличането на българина на сайта си. Както и се очакваше, договорът на Марто е до 30 юни 2013 година. Има опция за удължаването му с още един сезон.

Тази сутрин Марто премина медицинските прегледи и следобед подписа документите, които го правят официално част от Еспаньол. Клубът не плаща трансферна сума за него. Преди дни Петров разтрогна по взаимно съгласие с Болтън и така стана свободен агент.

Навършващият утре 34 години българин тренира още днес с екипа на Еспаньол, но самостоятелно, а не с основната група, водена от наставника Хавиер Агире. От новия му клуб информираха, че официалното му представяне пред фенове и представители на медии ще се състои по-късно, като не уточняват точно кога.

С преминаването на Петров в Еспаньол България отново има представител в едно от най-силните първенства в Европа, каквото несъмнено е Примера дивисион. Бързоногото крило от Враца се завръща в Испания, където игра за Атлетико (Мадрид) в периода 2005-2007 г. Треньор на българина при "дюшекчиите" беше Хавиер Агире. Именно мексиканският специалист сега настоя за привличането му и на "Корнея-Ел Прат". Както е известно, през 2007-а от Атлетико Марто премина в английския гранд Манчестър Сити, където беше до 2010-а, след което заигра в Болтън. В кариерата си до момента зад граница бившият футболист на "Ботев" (Враца) и ЦСКА е защитавал още екипите на Сервет (Женева) и Волфсбург.

Българинът е първото попълнение на Еспаньол за тази зима. С привличането му Агири цели да повдигне класата на тима си, който се бори за оцеляване в Примера дивисион. В момента каталунците са на 2 точки над зоната на изпадащите. Следващият им шампионатен мач е в петък (18 януари) срещу Майорка. Двубоят от поредния кръг на Примера дивисион е от 22:00 часа българско време.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН

3_12.jpg

4_2.jpg

3_11.jpg