Екшъните на женския баскетболен мач “Левски” – Хасково (85:68) не свършват само със скандала между Тити Папазов и щаба на гостите. По време на двубоя феновете на “Левски” са скандирали мощно в залата “Сребреница, Сребреница” по адрес на двете състезателки на Хасково – босненките Алма Ковачевич и Амра Мехмедич.
 
БЛИЦ припомня, че Сребреница е град в Босна и Херцеговина, където е извършено най-голямото клане след Втората световна война. През юли 1995 година са избити близо 8000 мюсюлмани под ръководството на сръбския генерал Ратко Младич. За бъдат прикрити следите, жертвите са били препогребвани няколко пъти.
 
Рефрените на феновете извадили извън равновесие двете баскетболистки, които заплашват да изпратят жалба до световната федерация – ФИБА, както и да се обърнат към посолството на Босна и Херцеговина в София. Ако това се случи, не е изключено да се стигне до международен скандал.
 
“Алма и Амра са покрусени от случилото се. Не знам дали ще можем да ги задържим в отбора след тази простотия, която сътвориха феновете на “Левски”. На тях това не им е за първи път – помните, че през лятото те издигнаха подобни плакати и при мача на футболния отбор срещу Сараево (б.р. – впоследствие УЕФА глоби “Левски” с 30 000 евро). Но в случая те атакуват две баскетболистки, които са дошли да си вадят хляба и да играят в България. Не искам да звучи пресилено, но този скандал може да има международен оттенък. Момичетата са категорични, че няма да оставят нещата така. Плакаха след края на мача, защото знаят и помнят как през 1995 година техни сънародници бяха зверски избити”, заяви пред БЛИЦ треньорът на Хасково Елена Станкова.
 
Зрители на скандалния мач пък разкриха, че Тити Папазов е бил в компанията на... Велислав Вуцов.
 
“Вили също беше в залата. И той взе да вика и да крещи. Тити се държа много гадно с една от баскетболистките на Хасково – момичето играеше с №35 (б.р. – Зорница Найденова). Обиждаше я”, съобщиха свидетели на екшъна.