Уест Хям пропусна шанса да изхвърли лидера във Висшата лига Манчестър Юнайтед от турнира ФА Къп, след като допусна гол в добавеното време. Двата тима завършиха 2:2 в третия кръг на надпреварата. Така ще има преиграване на „Олд Трафорд”, където отборите ще определят кой да продължи на 1/16-финалите в Купата на Англия.

Гостите упражниха натиск в началото на срещата и в 9-та минута създадоха първото голово положение. Крис Смолинг подаде остро в наказателното поле на „чуковете”, а нахлуващият на скорост Хавиер Ернандес не успя да засече топката отблизо. Веднага след това Алу Диара бе изключително близо до попадение за домакините, след като стреля с глава, а Пол Скоулс изби топката от голлинията.

В 16-та минута Юнайтед отбеляза гол чрез Дани Уелбек, но нападателят бе в засада и попадението правилно бе отменено. В 23-ата минута след груба грешка в защитата на Уест Хям Том Клевърли се озова на чиста позиция и простреля Юси Яскелайнен за 0:1. Радостта на гостите трая само 4 минути, след като Джеймс Колинс засече с глава отлично центриране на Джо Коул и направи Давид де Хеа безпомощен за 1:1. До края на полувремето нови попадения не паднаха.

След почивката темпото на игра спадна, като действията се водеха предимно в средата на терена. В 59-ата минута „чуковете” стигнаха до обрат след ново центриране на Джо Коул и удар с глава на Джеймс Колинс за 2:1. Десет минути по-късно сър Алекс Фъргюсън извърши двойна смяна, Хавиер Ернандес и Пол Скоулс напуснаха, а на тяхно място влязоха Антонио Валенсия и Робин ван Перси. Именно холандският национал се оказа герой за гостите. В първата минута от добавеното време той получи пас от Райън Гигс и отправи неспасяем удар за крайното 2:2. Така сблъсъкът ще се преиграе на „Олд Трафорд”.