Мартин Петров игра цял мач за Болтън, но отборът му не успя да победи Съндърланд у дома - 2:2. По този начин двубоят от третия кръг на турнира за Купата на Англия ще се преиграва на терена на "черните котки".

Марто се представи много силно, отправи и няколко удара, но не успя да се разпише. Развоят на срещата вървеше отлично за Уондърърс, които поведоха с 2:0 малко след началото на второто полувреме. С удар извън пеналтерията Чун-Йон Лий изведе Болтън напред в 12-ата минута. Малко след почивката пък Марвин Сордел удвои.

След час игра обаче Конър Уикъм върна "черните котки" в срещата с попадение от близко разстояние за 1:2. Четвърт час преди края на редовното време Крег Гарднър възстанови равенството. Реми, което ще позволи Съндърланд да се опита да се класира за четвъртия кръг на ФА Къп пред собствена публика.

В същото време вратарят Димитър Евтимов и неговият Нотингам Форест отпаднаха. Младежкият ни национал бе резерва при поражението с 2:3 у дома от Олдъм. Двукратният европейски клубен шампион поведе в 13-ата минута чрез автогол на Смит, но за много кратко допусна обрат след паузата. Симсън в 54-ата и 58-ата, както и Бакстър в 61-ата спомогнаха гостите да се чувстват комфортно. Шарп все пак в 90-ата направи отпадането по-почетно 2:3.