Димитър Бербатов и Фулъм ще преиграват с Блекпул, за да определят кой ще продължи напред в турнира за ФА Къп. В домакинството на "Крейвън Котидж" Митко и съотборниците му не успяха да победят втородивизионния си съперник - 14-и в Чемпиъншип, като срещата приключи без победител - 1:1.

Митко беше титуляр, но за цял мач така и не му се откри голова ситуация. Людовик Силвестър даде преднина на гостите в 60-ата минута, а в 80-ата Йоргос Карагунис изравни, за да доведе спора до преиграване на "Блумфийлд Роуд". От този стадион Митко пази само добри спомени. Именно българинът се превърна в герой в мач на Блекпул с Манчестър Юнайтед преди близо 2 години, когато "червените дяволи" губеха с 0:2 20-ина минути преди края, но се добраха до успеха с 3:2. Тогава Митко вкара 2 гола на терена на "мандарините", а един добави Хавиер Ернандес-Чичарито.

Днешната среща беше първа за Бербатов с екипа на Фулъм във ФА Къп. Преди нея нападателят беше отбелязал общо 7 попадения за тима - всичките във Висшата лига. Митко пропусна да открие головата си сметка и във ФА Къп, което обаче може да стори при преиграването с Блекпул.

За двубоя на "Крейвън Котидж" мениджърът на Фулъм Мартин Йол не направи нито една промяна в сравнение с титулярния състав, на който заложи на 1 януари - шампионатната победа с 2:1 над Уест Бромич. Тогава Бербатов вкара първото попадение, а второто беше дело на Александър Качаниклич.

Мачът стартира с домакински натиск на избраниците на Мартин Йол. Въпреки това първата по-сериозна опасност пред една от двете врати беше пред тази на Дейвид Стокдейл. В 12-ата минута стражът на Фулъм отрази коварен изстрел на Томас Инс, а малко по-късно пред Брайън Руис се откри ситуация за гол. Костариканецът обаче не успя да отбележи и нулевото равенство остана непроменено. След това и Карагунис стреля към вратата на Матю Джилкс, но встрани от целта.

В 30-ата минута на Стокдейл му се наложи втори път да спасява удар на таланта Томас Инс. 20-годишният нападател е син на легендарния Пол Инс. До почивката с пропуск за гостите се отчете и Кавин Филипс, а за Фулъм - Матю Бригс.

Първото полувреме пред Димитър Бербатов така и не се откри ситуация за гол, като на Митко на няколко пъти дори му се наложи да се връща до вратата на своя тим, за да помага в отбрана.

Втората част започна без промени в съставите, като "котиджърс" значително вдигна оборотите. До чисто голово положение обаче така и не се стигаше, което принуди Мартин Йол да усили нападателната мощ. В 53-ата минута холандският специалист пусна Уго Родайега на мястото на Аскан Дежага.

В 60-ата обаче трибуните на "Крейвън Котидж" бяха смълчани. Блекпул поведе в резултата чрез Людовик Силвестър. Домакините претендираха за дузпа заради игра с ръка на Кевин Филипс. Главният рефер Лий Майсън подмина ситуацията, а при последвалата контраатака Нейтън Делфунесо проби по левия фланг, след което подаде на Силвестър, който стреля точно от границата на наказателното поле и реализира в десния ъгъл на вратата, пазена от Дейвид Стокдейл - 0:1.

След полученото попадение Бербо и компания се хвърлиха в атака с идеята бързо да стигнат до изравняването. Натискът на Фулъм се увенча с успех в 80-ата минута, когато Йоргос Карагунис разстреля Матю Джилкс от около 25 метра, изпращайки топката в горния му ляв ъгъл - 1:1.

Малко след това Брайън Руис беше близо до това да направи обрата пълен, но гредата спаси Блекпул, което означава, че двата отбора ще преиграват на "Блумфийлд Роуд".

ФУЛЪМ - БЛЕКПУЛ 1:1
0:1 Людовик Силвестър (60), 1:1 Йоргос Карагунис (80)
00000000000000000000012.jpg
ФУЛЪМ: 13.Дейвид Стокдейл, 27.Саша Ритер, 18.Аарън Хюз, 5.Бреде Хангеланд, 17.Матю Бригс (71-Керим Фрай), 24.Аскан Дежага (53-Уго Родайега), 7.Стив Сидуел, 14.Йоргос Карагунис, 31.Александър Качаниклич (69-Киърън Ричардсън), 11.Брайън Руис, 9.Димитър Бербатов
Мениджър: Мартин Йол