Михаил Таков със 130 точки стана треньор №1 на България за 2012 година. Това определиха гласувалите журналисти. Таков беше в основата на доброто представяне на българските боксьори на Олимпиадата в Лондон. Негов възпитаник – Тервел Пулев, спечели един от двата медала на Игрите. Пулев се завърна с бронзово отличие от Лондон. Таков е и дългогодишен личен треньор на Кубрат Пулев.

Михаил Таков е роден на 9 август 1960 година в София. Той е дългогодишен боксьор и капитан на българския национален отбор. Носител на бронзов медал в категория до 71 килограма от световното първенство през 1982 година в Мюнхен и носител на три бронзови медала от европейски първенства – Тампере`71, Варна`83 и Будапеща`85. Таков е 8 пъти е шампион на България. През 1991 година на Световното първенство в Сидни България печели 5 медала, двама стават световни шампиони, под ръководството на Мишо Таков. На Олимпиадата в Барселона негови възпитаници печелят още 2 медала, а тази година в Лондон Тервел Пулев завоюва бронзово отличие. От 1989 година е главен треньор на БК ЦСКА.

На второ място е селекционерът на националния ни отбор по волейбол Найден Найденов с 96 точки. Той класира отбора на четвърто място на Олимпиадата в Лондон.

На трето място остана селекционерът на националния отбор по футбол Любослав Пенев с 60 точки. Неговата награда взе помощникът му Радослав Здравков.