ЦСКА си върна Владислав Романов, научи БЛИЦ. 24-годишният атакуващ полузащитник отново ще играе за родния си клуб. За последно Романов беше в "Ботев" (Враца).

Халфът стана известен във футболните среди, след като отбеляза решаващата последна дузпа във финала на Републиканското между ЦСКА и "Левски" през 2007 година. След това беше на проби в италианския Каралезе, където остават много доволни от него, но в последния момент от ръководството на "червените" разбират за желанието на италианците и поставят нереално висока цена, което проваля трансфера му на Ботуша. През юли 2007 година Фиорентина официално кани Владислав да се включи в тренировъчния сезон на юношите си до 19 години за две седмици.

През юни 2007-а крилото подписа първия си професионален контракт - с Локомотив (Мездра). През сезон 2007/08 записва 14 мача, 25 асистенции и 2 гола за дублиращия отбор на Локо (Мз). През януари 2008 г. е преотстъпен на Хасково, но пропуска пролетния дял на шампионата поради проблеми с документацията. На 9 юли 2009-а подписва професионален договор с "Ботев" (Враца). В началото на юни 2010 г. Владислав парафира контракт за 4 години с Локомотив (София), за трансфера обаче врачанския клуб не получава пари заради голяма грешка на предишното ръководство. Заради лошото финансово състояние на "железничарите" той напуска тима от "Надежда". В края на 2011-а преминава в Славия, но на "Овча Купел" не успява да се наложи и заиграва в "Ботев" (Враца), за да се стигне до завръщането му в родния ЦСКА.