Берое постигна нова убедителна победа над Локомотив (Мездра) и безпроблемно се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на България. След успеха с 4:0 у дома, днес заралии вкараха нови четири гола и пуснаха само един. С общ резултат 8:1 Берое не остави шанс на третодивизионния си съперник.

Мачът се игра на изключително заснежения стадион в Мездра, но това не попречи на двата отбора да покажат желание за игра и нападателен футбол.

Мартин Райнов откри резултата за гостите в 10-ата минута, след като довкара избита от Левашки топка. Това бе и единственото попадение за първата част.

В 49-ата минута Георги Андонов намери Тодор Христов, който вкара второто попадение за Берое. В следващата атака Локомотив се възползва от разконцентрирани действия в “зелено-бялата” отбрана и Каменов след центриране от фаул намали.

В края на мача Берое отново се разигра и вкара още две попадения. В 81-ата минута отново Райнов намери път към вратата на Левашки за 1:3, а три минути преди края на двубоя Елио Мартинс от дузпа оформи крайния резултат.
 
Локомотив (Мездра) - Берое 1:4
0:1 Райнов (10), 0:2 Христов (49), 1:2 Каменов (51), 1:3 Райнов (81), 1:4 Мартинс (87-д)
(0:4 в първия мач)

Локомотив (Мездра): Левашки, Иванов, Василев (38-Кирилов), Янков, Каменов, Миков, Цветанов (61-Рафаилов), Боянов, Редовски, Мишев, Златков

Берое: Скорчев, Педро, Елиаш, Зафиров (46-Динков), Пенев, Лоузейро, Велев, Райнов, Христов (75-Горанов), Каядо, Андонов (50-Мартинс)

Главен съдия: Вихрен Манев
Стадион:
"Локомотив", Мездра
Жълти картони:
Златков (Локомотив); Лоузейро, Мартинс (Берое)