ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Волейболистите на ЦСКА постигнаха изключително сладка победа над "Левски" с 3:2 гейма (25:27, 25:23, 25:20, 23:25, 15:10). "Армейците" са раздирани от проблеми, най-вече заради липсата на финанси, но въпреки това забравиха за тях и се раздадоха напълно, за да сразят вечния съперник. Двубоят беше от поредния кръг в Националната волейболна лига, а след него селекцията на Александър Попов вече е с баланс от 5 победи и 4 загуби в първенството. "Сините" пък имат 6 успеха и 3 поражения до момента.

Вечното дерби се игра пред едва 200 зрители в столичната зала "Васил Симов".

Наставникът на ЦСКА Александър Попов направи една промяна в обичайния си стартов състав - ветеранът Ивайло Стефанов започна двубоя от пейката за сметка на Велизар Кьосев и Бранимир Грозданов. Логично, с оглед на имената в състава си, "Левски Волей" започна по-уверено срещата и поведе с 5:3, след което и с 8:6. "Армейците" обаче предложиха добро посрещане, което позволи на Георги Сеганов да играе с центъра и Красимир Димитров се справяше отлично в тези минути и след негова атака и ас се стигна до 13:11 в полза на ЦСКА. Играта продължи точка за точка като избраниците на Мартин Стоев поведоха с 19:17 след два блока срещу Кьосев и атака в аут на посрещача. "Левски Волей" влезе в разиграванията над 20-а точка с 2 преднина при 21:19. Последва равенство 21:21 и игра на нерви, в която "сините" излязоха победител след нова блокада срещу Кьосев. В този момент съотношението на силите бе почти равно след пет грешки от сервис на избраниците на Стоев и 6 точки на сметката на Красимир Димитров за ЦСКА.

"Червените" поведоха с 8:7 в началото на втората част. В игра за ЦСКА се появи и 39-годишният капитан на тима Ивайло Стефанов. При 13:10 за "армейците" Мартин Стоев взе прекъсване. Костадин Стойков намали до 13:14 след атака по диагонала. Сервис в мрежата на Валентин Братоев и 15:13 за ЦСКА. Бърза атака на Краси Георгиев през центъра и "червените" поведоха с 16:14 при второто техническо прекъсване. Нова атака на Краси Георгиев и 17:15. Последва ас на Ивайло Стефанов - 18:15. Блок на Иван Крачев срещу атака на Валентин Братоев и 19:16. Мощно нападение на Бранимир Грозданов доведе резултата до 20:17.

При 23:19 за ЦСКА Мартин Стоев направи рокада за сервис и на мястото на Красимир Гайдарски се появи Димитър Маринков. Смяната даде резултат и "сините" стигнаха до равенството. Изравняването за 23:23 дойде след спорно отсъждане на реферите за аут при атака на Ивайло Стефанов. Недоволството на щаба на "червените" вдигна на крака и публиката на ЦСКА, която застана зад своите в този момент и това даде самочувствие на момчетата на Попов да затворят гейма - 25:23.

Вдъхновените "армейци" стигнаха до пълния обрат в мача, след като успяха да спечелят и третия гейм - 25:20. Четвъртият обаче беше за "сините", което доведе спора до тайбрек. В него блокади на Грозданов и Сеганов дадоха преднина на ЦСКА от 2 точки при 5:3. Тя набъбна на три след ас на Грозданов, който закачи филето и стана неспасяем за посрещането на съперника. Атака на Иван Крачев направи резултата 9:5, а пайп на Ивайло Стефанов изстреля агитката на "червените" на крака за 13:8. Петър Кирчев изведе "армейците" до мачбол при 14:9. ЦСКА спечели тайбрека с 15:9 и мача с 3:2 гейма след атака на Бранимир Грозданов.

ЦСКА - "ЛЕВСКИ" 3:2 (25:27, 25:23, 25:20, 23:25, 15:9)

ЦСКА: Георги Сеганов, Иван Крачев, Бранимир Грозданов, Велизар Кьосев, Красимир Георгиев, Петър Кирчев - Денислав Георгиев-либеро, (Ивайло Стефанов, Василий Петров, Димитър Маринков)
Треньор: Александър Попов

"ЛЕВСКИ": Георги Братоев, Костадин Стойков, Симеон Александров, Валентин Братоев, Красимир Гайдарски, Христо Цветанов - Златко Кьосев-либеро
Треньор: Мартин Стоев