Ювентус спечели с 1:0 гостуването си на Шахтьор (Донецк) в мач от Група “Е” на Шампионската лига. Резултатът беше достатъчен и на двата тима, за да се класират за 1/8-финалите и да изхвърлят от турнира актуалния носител на трофея Челси.
 
Двата тима създадоха доста опасности, но малко чисти положения за гол. Единственото попадение в мача падна в 56-ата минута, когато Олександър Кучер засече в собствената си врата центриране на Себастиан Джовинко.
 
Защитникът на “бианконерите” Квадво Асамоа можеше да също да си вкара автогол малко преди края на мача. Това стана при центриране на Разван Рац, но за щастие на италианския тим топката се удари в страничния стълб.
 
Победата позволи на Ювентус да изпревари Шахтьор (Донецк) и да завърши на първо място в групата. Челси няма да може да защити трофея си от Шампионската лига, тъй като финишира на трето място и ще продължи в Лига Европа. “Сините” завършиха с равни точки с Шахтьор, но украинците имат по-добър баланс в преките сблъсъци.


шахтьор_1.jpg
1juv.jpg
Шахтьор (Донецк) – Ювентус 0:1
 0:1 Олександър Кучер (56-автогол)
 

 
Шахтьор (Донецк): 30.Андрий Пятов, 33.Дарио Сърна, 5.Олександър Кучер, 44.Ярослав Ракитски, 26.Разван Рац, 6.Тарас Степаненко, 7.Фернандиньо, 29.Алекс Тейшейра (65-11.Илсиньо), 22.Хенрик Мхитарян, 10.Вилиан, 11.Едуардо (46-18.Марко Девич)
 
Ювентус: 1.Джанлуиджи Буфон, 15.Андреа Бардзали, 19.Леонардо Бонучи, 3.Джорджо Киелини, 26.Стефан Лихтщайнер, 6.Пол Погба, 23.Артуро Видал, 21.Андреа Пирло, 22.Квадво Асамоа, 12.Себастиан Джовинко (90+2-24.Емануеле Джакерини), 9.Мирко Вучинич (87-32.Алесандро Матри)
 
Донецк, “Донбас Арена”
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)
Жълти картони: Тарас Степаненко, Едуардо, Олександер Кучер, Хенрик Мхитарян (Шахтьор); Артуро Видал, Джорджо Киелини (Ювентус)