Олимпиакос победи Арсенал с 2:1 в последен мач от група “В” на Шампионската лига. С този успех гръцкият гранд направи услуга на Шалке, като го класира първи в крайното класиране.

Единствената интрига преди началото на мачовете бе кой измежду Шалке и Арсенал ще завърши на върха в групата, а поражението на „артилеристите“ в Гърция определи изхода на тази битка. Мениджърът на гостите Арсен Венгер дойде в Атина без куп титуляри и даде шанс на резерви и юноши. На скамейката седяха шестима футболисти без официален мач за тима.
Въпреки това Арсенал поведе в резултата в 38-атаа минута. Жервиньо направи фамозен пробив, навърза половината отбор на домакините и сервира топката към точката на дузпата. Там непокрит се оказа Томаш Росицки, който с прецизен шут не остави шансове на вратаря Рой Керъл – 0:1.

Този студен душ не смути Олимпиакос и опасностите пред вратата на Шчесни се заредиха. В 64-ата минута при поредното разбъркване в пеналта на “топчиите” Арън Рамзи опита да овладее топката, но вместо това тя попадна в Янис Маниатис, който от близко изравни - 1:1.

Натискът на Олимпиакос продължи и 9 миути по-късно резервата Костас Митроглу с фамозно изпълнение от границата на наказателното поле прониза езпомощния Шчесни, който дори не реагира - 2:1 за Олимпиакос. Сега Шалке ще има предимство да играе срещу някой от вторите отбори в другите групи на 1/8-финал, а Арсенал може да има доста тежък жребий.
 
olimp.jpgОлимпиакосАрсенал 2:1арсенал_1.jpg
0:1 Томаш Росицки (38), 1:1 Джанис Маниатис (64), 2:1 Константинос Митроглу (73)


Атина, “Георгиос Караискакис”
Съдия: Алберто Ундиано Майенко (Испания)

Олимпиакос: 1.Керъл, 15.Контрерас, 35.Торосидис, 2.Маниатис, 24.Манолас, 26.Диаките, 93.Абдун (72 - Митроглу), 8.Фейса (60 - Фустер), 5.Пауло Мачадо, 27.Греко, 10.Джебур (82 - Ибагаса)

Арсенал: 1.Шчесни, 18.Скилачи, 5.Вермаелен, 25.Дженкинсън, 7.Росицки (46 - Аршавин), 22.Коклен, 16.Рамзи, 53.Мийд (83 – Анга- Летшър), 29.Шамак, 27.Жервиньо, 15.Окслейд-Чембърлейн