ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Резервите на германския шампион Борусия (Дортмунд) надвиха у дома английския първенец Манчестър Сити с 1:0 в мач от последния шести кръг в Група D на Шампионската лига. Така вестфалци продължават в следващата фаза като победители в групата, докато „гражданите” останаха последни без победа и логично приключват с участието си в евротурнирите за този сезон.

От твърдите на титуляри на Дортмунд треньорът Юрген Клоп пусна в игра само вратаря Вайденфелер, бранителите Хумелс и Шмелцер, халфа Гюндоган и нападателя Ройс.

Срещата започна равностойно, като играта се водеше предимно в средата на терена, но постепенно и двата отбора тръгнаха по-смело в атака. В 33-ата минута Един Джеко пробва удар от средна дистанция, но вратарят на Борусия Вайденфелер внимаваше и успя да избие топката в корнер. Три минути по-късно домакините изпуснаха златен шанс за гол след удар на Марко Ройс, който нацели страничната греда.

След почивката в игра за домакините се появи полският национал Якуб Блашчиковски, който се включи перфектно и в 57-ата минута подаде към Юлиан Шибер, който засече топката във вратарското поле и вкара за 1:0. След попадението на терена се появи Марио Балотели, но и той не помогна на Сити да обърне нещата в своя полза.

С тази победа Дортмунд събра 14 точки и завърши на първо място в групата, докато Манчестър Сити остана на последната позиция само с 3 пункта и няма да играе в евротурнирите напролет.

boruisia.jpgБорусия (Дортмунд) – Манчестър Сити 1:0mancity.jpg
1:0 Юлиан Шибер (57)


Дортмунд, “Сигнал Идуна Парк”
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

Борусия (Дортмунд): 1.Вайденфелер, 15.Хумелс, 29.Шмелцер, 27.Фелипе Сантана, 21.Кирх (88 - 32.Битенкурт), 44.Перишич, 19.Гроскройц, 8.Гюндоган, 7.Лайтнер, 23.Шибер (77 - 9.Левандовски), 11.Ройс (46 - 16.Блашчиковски)

Манчестър Сити: 1.Харт, 4.Компани, 6.Лескът , 3.Майкон, 33.Настасич, 8.Насри (69 - 5.Сабалета), 18.Бари, 14.Хави Гарсия , 11.Синклеър (57 - 16.Агуеро), 32.Тевес, 10.Джеко (64 - 45.Балотели )