Елитният Пирин (Гоце Делчев) надви есенния шампион на "Б" група Нефтохимик с 1:0 у дома в първа среща от 1/8-финалите за Купата на България. Единственият гол падна в 74-ата минута, когато Борислав Хазуров реализира от дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение срещу Виктор Шишков. Още през първото полувреме домакините можеха да открият резултата В 4-ата минута Борислав Хазуров стреля опасно със странична ножица, но защитник на бургазлии изчисти от голлинията. Румен Николов от Нефтохимик в 19-ата би, но топката прелетя над гредата. В 30-ата Хазуров отново се озова на добра позиция и стреля точно, но Божидар Стойчев с добра намеса отрази удара му.

В началото на втората част Диян Молдованов за малко да си отбележи автогол, но само намеса на вратаря Борислав Стойчев прати топката в ъглов удар. В 74-ата минута резервата Виктор Шишков нахлу в наказателното поле, където бе повален от бранител, а съдията Георги Йорданов посочи бялата точка. Борислав Хазуров стреля точно и реализира за 1:0.

След попадението Нефтохимик се затвори още повече, но Пирин продължи да реди положение след положение, но така и не успя да порази отново целта. Най-близо до това бе Хазуров, който в заключителните минути стреля покрай Стойчев, но топката застина в калта пред голлинията и бургазлии изчистиха. Минута преди края Свилен Щерев от Пирин беше изгонен с червен картон./БЛИЦ

ПИРИН (ГД) - НЕФТОХИМИК 1:0
1:0 Борислав Хазуров (74-дузпа)

Пирин (Гоце Делчев):
Абдиков, Дреновички, Пиргов, Гуцев, Фиданин, Лапантов, Лазаров, Панайотов, Марчев, Драги Коцев, Борислав Хазуров

Нефтохимик: Божидар Стойчев, Патев, Молдованов, Хашев, Иванов, Дамянов, Лемперов, Манев, Димов, Андонов, Николов

Стадион: Градски, Гоце Делчев
Съдия: Георги Йорданов
Червен картон: Щерев (Пирин ГД - 89)