ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Черноморец победи Славия с 2:0 в мач от 14-ия кръг на "А" група. По този начин "белите" затънаха още повече, продължавайки трагичното си представяне и на стадион "Лазур". Това беше осма поредна среща за първенство, в която тимът от "Овча Купел" не успява да се поздрави с успеха.

Днешната победа на "акулите" дойде след попадения на Исуф Уатара в 34-ата минута и на Лъчезар Балтанов в 48-ата. Това е седми пореден успех за Черноморец в "А" група и общо осми от началото на сезона. След него "акулите" са на 4-ото място с 27 точки, само на 1 зад ЦСКА. Славия пък се закопа в долната половина на таблицата, заемайки 9-ата позиция с 16 точки.

В началото на двубоя и двата отбора имаха шансове да се разпишат, но удар на Владислав Златинов бе спасен от Стоян Колев, а Тодор Паланков и Яник Боли не уцелиха очертанията на вратата на "белите". В 34-ата минута обаче Георги Петков беше принуден да вади топката от мрежата си. Уатара го наказа след асистенция на Жереми Фо-Поре и Черноморец поведе в резултата - 1:0.

Малко преди почивката беше най-спорната ситуация в иначе спокойния мач. В 44-ата минута футболист на гостите удари топката с ръка в наказателното си поле, съдията Георги Кабаков даде сигнал играта да продължи, Боли отбеляза гол, но реферът отсъди нарушение в нападение. С това си решение той предизвика гнева на щаба на Черноморец и най-вече на Димитър Димитров-Херо.

В началото на второто полувреме домакините удвоиха аванса си, с което отказаха Славия. В 48-ата минута Лъчезар Балтанов реализира, наказвайки бившия си съотборник в "Левски" Георги Петков. Уатара обстрелва стража на "белите", след меле топката попадна в Балтанов, който от близко разстояние реализира за 2:0. До края не се случи нищо запомнящо се и Черноморец заслужено се поздрави с успеха. "Белите" пък разочароваха шефа си Венци Стефанов, който е рожденик днес.

Мачът по минути - ТУК

ЧЕРНОМОРЕЦ - СЛАВИЯ 2:0
1:0 Исуф Уатара (34), 2:0 Лъчезар Балтанов (48)

2_8.jpg
ЧЕРНОМОРЕЦ: 12.Стоян Колев, 2.Траян Дянков, 3.Георги Терзиев, 6.Тодор Паланков, 25.Пламен Димов, 30.Лъчезар Балтанов (67-22.Цветомир Цонков), 32.Исуф Уатара (90-19.Станислав Дрянов), 37.Жереми Фо-Поре, 44.Венелин Филипов, 92.Гаел Нлундулу, 94.Яник Боли (62-10.Венцислав Христов)
Резерви: 1.Ник Дашев, 5.Николай Николов, 19.Станислав Дрянов, 22.Цветомир Цонков, 8.Румен Трифонов, 9.Преслав Йорданов, 10.Венцислав Христов
Треньор: Димитър Димитров

logo_Slavia.jpg
СЛАВИЯ:
1.Георги Петков, 20.Радослав Димитров, 6.Даниел Златков, 3.Живко Желев, 21.Богомил Дяков, 5.Петър Альошев (60-71.Уго Лопес), 23.Тайсуке Акиоши, 10.Павле Попара, 77.Здравко Лазаров (60-14.Янко Сандански), 17.Иван Коконов, 9.Владислав Златинов (83-29.Васил Калоянов)
Резерви: 12.Емил Петров, 18.Филип Филипов, 22.Виктор Генев, 71.Уго Лопес, 24.Максим Стойков, 14.Янко Сандански, 29.Васил Калоянов
Треньор: Мартин Кушев


Бургас, стадион "Лазур"
Съдия: Георги Кабаков
Жълти картони: Исуф Уатара (Черноморец)

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА