ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Пирин (Благоевград) извоюва трудна победа с 3:2 срещу Оборище (Панагюрище) в мач от последния кръг за есенния полусезон в Югозападната "В" група. Двубоят на стадион "Христо Ботев" беше много оспорван и не мина без скандали.

Футболистите на двата отбора изнесоха истинска битка на терена, като единствено слабото съдийство на пернишката бригада начело с Владислав Станиславов, леко помрачи иначе много интригуващия двубой. Оборище първи стигна до попадение от дузпа, отсъдена за спорно нарушение на Румен Сандев, а Янко Янков бе точен от бялата точка в 13-ата минута. В 28-ата "орлетата" стигнаха до попадение, което бе отменено заради засада. Домакините дълго оспорваха съдийското решение. Антонио Хаджииванов и Методи Костов имаха възможности да отбележат в 33-ата и 41-ата минути, но ударите им минаха покрай вратата на гостите от Панагюрище. Именно последният отбеляза изравнителното попадение в добавеното време на първото полувреме, след като засече центриране от корнер.

Втората част започна с гол от съблекалнята, като отново Костов бе точен след разбъркване в наказателното поле на Оборище - 2:1. Тогава се стигна и до изключително комична ситуация, тъй като главният рефер дори не видя гола и играта продължи за няколко минути, докато страничният не му сигнализира, че топката е преминала голлинията. Това предизвика недоволство по трибуните и към терена полетя счупена седалка и пластмасови бутилки. Стигна се дотам, че полицията трябваше да изведе двама фенове от стадиона, които бяха изключително недоволни от отсъжданията на Владислав Станиславов.

След гола домакините се поуспокоиха, а това им изигра лоша шега, като в 60-ата минута Емил Стоев се отскубна от отбраната на Пирин и изравни - 2:2.

"Орлетата" реагираха мигновено, като в игра беше пуснат Георги Даскалов, който се оплакваше от настинка и не започна титуляр. Опитният нападател обаче внесе свежест в играта. Именно той се възползва от центриране в 75-ата минута и от малък ъгъл отбеляза победното попадение - 3:2.

След успеха Пирин (Благоевград) събра 29 точки и ще зимува на 4-ото място в Югозападната "В" група.