Нефтохимик успя да елиминира отбор от "А" група и да се класира на 1/8-финалите в турнира за Купата на България. В реванша на стадион "Лазур" "шейховете" победиха с минималното 1:0 "Ботев" (Враца) и с общ резултат 2:1 продължават напред. Единственото попадение на двубоя в Бургас реализира Станимир Андонов в 6-ата минута, разписвайки се след центриране на Момчил Желев и неразбирателство в защитата на гостите от Враца.

В 17-ата минута Александър Якимов вкара гол за селекцията на Антони Здравков, но попадението не беше зачетено заради засада.

До края на полувремето, а и през втората част, гостите от Враца не показаха достатъчно желание да доведат срещата до продължения и логично радостта остана за футболистите и феновете на Нефтохимик.

В 80-ата минута зрителите на стадион "Лазур" станаха свидетели и на едно спорно положение, след като вратарят Божидар Стойчев, който бе напуснал наказателното поле, улови топката с ръце, пресиран от двама играчи на "Ботев" (Враца). Съдията Ангел Ангелов отсъди пряк свободен удар, но даде само жълт картон на стража на "шейховете".

В крайна сметка напред продължава лидерът в "Б" група, който очаква жребия за 1/8-финалите в понеделник.